Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πάμε καλά με τον κορωνοϊό στην ΠΑΜΘ, αλλά πρέπει να προσέχουμε

Αλέξης Πολίτης: «Θα έλεγα ότι ίσως και τα περιοριστικά μέτρα χρήζουν μιας αναδιαμόρφωσης, γιατί όλες οι Περιφερειακές Ενότητες πειθάρχησαν...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αλλά και συνολικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Ωστόσο, με έμφαση επισήμανε ότι η επόμενη περίοδος και δη αυτή του χειμώνα, είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, ώστε τα σημερινά εξαιρετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

«Επειδή τα πάμε καλά, θα έλεγα ότι ίσως και τα περιοριστικά μέτρα χρήζουν μιας αναδιαμόρφωσης, γιατί όλες οι Περιφερειακές Ενότητες πειθάρχησαν…»

«Συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε εξαιρετικά καλά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε καλά ευρύτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία το προηγούμενο διάστημα είναι αλήθεια ότι είχε στοχοποιηθεί. Επειδή τα πάμε καλά, θα έλεγα ότι ίσως και τα περιοριστικά μέτρα χρήζουν μιας αναδιαμόρφωσης, γιατί όλες οι Περιφερειακές Ενότητες πειθάρχησαν και γι’ αυτό τα αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά. Τα κρούσματα που καταγράφονται είναι ελάχιστα σε καθημερινή βάση, από 0 έως 4 κάποιες φορές κι αυτό είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

«Εκείνο που μας θορυβεί ιδιαίτερα είναι ο τετραπλασιασμός πανελλαδικά των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι διασωληνωμένοι τέλη Ιουνίου ήταν κάτω από 10 και τώρα πλησιάζουν τους 70!»

Στη συνέχεια, ο κ. Πολίτης, αναφερόμενος σε ό,τι αφορά σε εθνικό επίπεδο, ανέφερε: «Έχει σημάνει συναγερμός, λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και κυρίως λόγω των πολλών εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς και της αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων. Έχει καταληφθεί σημαντικός αριθμός κλινών που προορίζονται για κορωνοϊό. Είναι στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε και γι’ αυτό είπε και ο πρωθυπουργός ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουμε 1.200 κλίνες Εντατικής Θεραπείας κι αυτό είναι όντως πολύ σημαντικό. Η Αττική είναι στο «κόκκινο» κι αυτό είναι λογικό, μιας και πρόκειται για ένα τεράστιο αστικό συγκρότημα. Εκείνο που μας θορυβεί ιδιαίτερα είναι ο τετραπλασιασμός πανελλαδικά των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι διασωληνωμένοι τέλη Ιουνίου ήταν κάτω από 10 και τώρα πλησιάζουν τους 70! Βέβαια όσο παραμένουμε σε αυτά τα επίπεδα είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε σε αυτά για να μην ξεφύγει η κατάσταση περισσότερο».

«Με την πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε τους γνωστούς «επισκέπτες», δηλαδή αναπνευστικούς ιούς και λοιμώξεις, συν την εποχική γρίπη, οπότε σαφώς θα υπάρξει επιβάρυνση και στο υγειονομικό σύστημα…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι ανήσυχος για την επόμενη περίοδο, ο κ. Πολίτης απάντησε: «Σαφώς και είμαι ανήσυχος γιατί με την πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε τους γνωστούς «επισκέπτες», δηλαδή αναπνευστικούς ιούς και λοιμώξεις, συν την εποχική γρίπη, οπότε σαφώς θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση και στο υγειονομικό σύστημα. Κάθε εμπύρετο σε λίγο δεν θα είναι μόνο με κορωνοϊό. Τώρα, με σοβαρή συμπτωματολογία, το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας στον κορωνοϊό. Σε λίγο αυτό δεν θα ισχύει γιατί θα υπάρξουν κι άλλες λοιμώξεις. Πρέπει να είναι το Ε.Σ.Υ. έτοιμο για να διαγνώσει αυτές τις διαφορετικές λοιμώξεις. Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ τον χειμώνα».

«Όλοι μας οφείλουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς. Είναι στοίχημα να βγούμε στη «βροχή» και να μη… πνιγούμε. Θα «βραχούμε» μεν, αλλά πιστεύω ότι εν τέλει θα τα πάμε καλά»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο κορωνοϊός έχει μειώσει την «ισχύ» του σε σχέση με τους θανάτους, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Από την πορεία του φαίνεται ότι ακολουθεί την πορεία και των υπόλοιπων κορωνοϊών. Όσο αυξάνει δηλαδή η μεταδοτικότητα του, τόσο μειώνεται η λοιμωγόνος δράση του. Όμως αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο, ωστόσο καταγράφεται και μένει να αποδειχθεί τεκμηριωμένα και επιστημονικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Γεγονός πάντως είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς. Είναι στοίχημα να βγούμε στη «βροχή» και να μη… πνιγούμε. Θα «βραχούμε» μεν, αλλά πιστεύω ότι εν τέλει θα τα πάμε καλά».

spot_img

Διαφημίσεις