Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ξ. Κροκίδης: Περιμένουμε με ανυπομονησία το εμβόλιο, μετά τον Ιανουάριο οι μαζικοί εμβολιασμοί

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ανησυχία έχει προκαλέσει το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει ο γιατρός κ. Ξενοφών Κροκίδης σε δηλώσεις του, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα είναι σε αναμονή γιατί δεν μπορεί να αποτιμήσει αυτή την μετάλλαξη που παρατηρείται.

«Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, γιατί μπορεί να είναι πιο επιθετικός ο ιός και πιο μεταδοτικός, γι’ αυτό και σε επίπεδο Ε.Ε. υπάρχει εγρήγορση προκειμένου οι ειδικοί επιστήμονες να συνεννοηθούν για να δουν τι μέτρα λαμβάνονται. Πολλά μέτρα βέβαια έχουν ληφθεί πρώτα απ όλα με τον περιορισμό πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καταλαβαίνουμε ότι αν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα έχουν αυτό τον καινούργιο ιό, εμείς μη γνωρίζοντας τις πραγματικές του διαστάσεις, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Ο ιός ήδη μπορεί να έχει μεταδοθεί και στην Ελλάδα, γιατί έχουμε πολλούς φοιτητές που έχουν έρθει από την Βρετανία για τις γιορτές, ή άλλους που διαβιούν εκεί και ήρθαν στην πατρίδα. Αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς», είπε ο κ Κροκίδης.

Όμως εμείς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το εμβόλιο και οι υγειονομικοί ήδη έχουν κάνει τις δηλώσεις τους για να μπουν στην σειρά και να εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης, «την Παρασκευή ένα κλιμάκιο από γιατρούς και την διοίκηση δώσαμε μια συνέντευξη, προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας και να τους πούμε ότι ξεκινάει σε μια εβδομάδα ο εμβολιασμός αρχικά στους εργαζόμενους ου ΓΝΚ. Το πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός τα έχουμε αναφέρει αναλυτικά στην συνέντευξή μας. Επισημαίνουμε στον κόσμο, αν πιθανά υπάρχουν κάποιες παρενέργειες από τον εμβολιασμό έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να υπερθεματίζουμε τις ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι υπαρκτές και πολύ ανεπαίσθητες. Εκείνο που φοβόμαστε είναι κάποια σοβαρή αλλεργική αντίδραση και είναι αυτό που φοβίζει τους συμπολίτες μας οι οποίοι ρωτούν αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, αν έχουν κάποια σοβαρή αλλεργία. Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί, γιατί η απάντηση πρέπει να δοθεί στον καθένα ξεχωριστά με την έννοια τι είδους αλλεργική αντίδραση παρουσίασε ο καθένας».

Καταληκτικά ο κ. Κροκίδης σημειώνει:

«Εμείς πάντως είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, περιμένουμε τα εμβόλιο στις 27 του μηνός, και την επόμενη μέρα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε μας και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί άρχοντες που θα δώσουν τον τόνο σ’ αυτή έναρξη του εγχειρήματος. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που καλύπτεται από μια μυστικοπάθεια για το πού και από ποιόν φυλάσσεται το εμβόλιο κλπ. Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα αργήσουν λίγο, θα περάσει ο Ιανουάριος, γιατί πρώτα πρέπει να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, όσοι διαβιούν σε δομές, υπερηλίκων, σε φυλακές, χώρους προσωρινής φύλαξης κλπ. Εμείς εδώ ως νοσοκομείο οργανωνόμαστε προκειμένου όταν έρθει το εμβόλιο στα χέρια μας, από τη πρώτη εταιρία που πήρε έγκριση από τον Π.Ο.Υ. Θα γίνει δε σε δύο δόσεις η πρώτη όταν θα έρθει και η δεύτερη μέσα σε 21 μέρες. Αυτά ισχύουν για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο καθένας όμως θα ενημερωθεί απόλυτα για ότι τον ενδιαφέρει».

spot_img

Διαφημίσεις