Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Ξενοφών Κροκίδης: Το ΕΣΥ χρειάζεται πραγματική αναγέννηση

"Αναγέννηση σημαίνει καλύτερους μισθούς σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και δυνατότητα σε κάποιους συναδέλφους από το εξωτερικό να επιστρέψουν"

Ακολούθησε μας

spot_img

«Πολλοί επαγγέλλονται ότι το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι η «αναγέννηση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δική μου προσωπική άποψη όμως και πολλών άλλων μαζί με εμένα, είναι ότι η επαγγελλόμενη  αυτή «αναγέννηση» δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με την έννοια ότι δίνει το δικαίωμα σε κάποιους από εμάς να ανοίξουν ιατρείο και έξω, κάτι που αφενός είναι δύσκολο τεχνικά, γιατί θα πρέπει να εκτελεί όλες του τις υποχρεώσεις στο νοσοκομείο και να βρίσκει ημέρες για να εξετάζει εκτός νοσοκομείου. Αφετέρου δημιουργούνται αντιδράσεις στους ιδιώτες συναδέλφους, οι οποίοι σωστά σε κάποιο βαθμό θεωρούν ότι το δικό τους έργο περιορίζεται».

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται πραγματική αναγέννηση, η οποία όμως θα έχει να κάνει με καλύτερους μισθούς, βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, ενώ από την άλλη μεριά θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους συναδέλφους από το εξωτερικό να επιστρέψουν…»

 «Από την άλλη μεριά το εν λόγω νομοσχέδιο προσπαθεί να λύσει άλλα προβλήματα σε κάποιες περιοχές με το να δουλεύουν κάποιοι συνάδελφοι με μπλοκάκι που κι αυτό δεν είναι η λύση. Άρα η επαγγελλόμενη «αναγέννηση», νομίζω ότι θα πέσει στο κενό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται πραγματική αναγέννηση, η οποία όμως θα έχει να κάνει με καλύτερους μισθούς σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, σε μέσα και κτηριακές υποδομές, ενώ από την άλλη μεριά θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους συναδέλφους από το εξωτερικό να επιστρέψουν ενδεχομένως και να μπολιαστεί το ντόπιο δυναμικό με νέα μυαλά και ιδέες. Αυτά πιστεύω και μαζί με εμένα και πολλοί άλλοι, ότι δεν θα υλοποιηθούν με το παρόν νομοσχέδιο», ανέφερε ακόμη σχετικά με το θέμα ο κ. Κροκίδης.

 Μίνα Γκάγκα: «Στόχος ενός συστήματος υγείας δεν είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, αλλά οι ασφαλείς υπηρεσίες…»

 Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και εγκρίθηκε με 156 «ναι» και 141 «όχι», στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. και Κ.Κ.Ε. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα δήλωσε από την πλευρά της ότι «ο στόχος ενός συστήματος υγείας δεν είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, αλλά οι ασφαλείς υπηρεσίες».

 Αλέξης Τσίπρας: «Πόσο βαθιά υποκριτές υπήρξατε τις ημέρες της πανδημίας που μιλάγατε για Ε.Σ.Υ., ενώ εσείς ποτέ δεν πιστέψατε σε αυτό»

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του κατηγόρησε την κυβέρνηση για δογματισμό και ιδεοληψία, ενώ συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο δείχνει «πόσο βαθιά υποκριτές υπήρξατε τις ημέρες της πανδημίας που μιλάγατε για Ε.Σ.Υ., ενώ εσείς ποτέ δεν πιστέψατε σε αυτό». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε «ότι αυτό που υπάρχει είναι η ανάγκη να παρέχει η Πολιτεία αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης σε όλους τους πολίτες. Υπάρχει η ανάγκη οι άνθρωποι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία να αισθάνονται στοιχειώδη ασφάλεια. Ότι δε θα αφήνονται αβοήθητοι να πεθαίνουν στο ράντζο, όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα».

«Η δυναμική της εποχικής γρίπης θα ξεκινήσει ουσιαστικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου – Όσον αφορά τον κορωνοϊό πρέπει να πούμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας…»

Όσον αφορά την περίοδο που διανύουμε και το ποια είναι η πίεση που δέχεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από τις ιώσεις, ο κ. Κροκίδης υπογράμμισε: «Πραγματικά υπάρχει μια έξαρση της εποχικής γρίπης, η δυναμική της οποίας όμως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αφού αυτό θα συμβεί τις δυο τελευταίες  εβδομάδες του Δεκεμβρίου και θα κορυφωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο. Από την άλλη έχουμε ιώσεις που ταλαιπωρούν ειδικά τα μικρά παιδάκια. Όσον αφορά δε τον κορωνοϊό πρέπει να πούμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Δεν έχουμε όμως τελειώσει ακόμη με αυτόν και γι’ αυτό πασχίζουμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια, καθώς δεν είναι εύκολο εγχείρημα, όσον αφορά το προσωπικό, στον 5ο όροφο τη μια και μοναδική πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύονται περιστατικά που ευτυχώς δεν έχουν συμμετοχή από τους πνεύμονες, αλλά είναι ασθενείς θετικοί σε συνδυασμό με κάποιο άλλο νόσημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα