Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ξενοφών Κροκίδης: Αδιανόητη η κριτική κατά του εμβολίου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στο νοσοκομείο της Καβάλας για εμβολιασμό των γιατρών και των υγειονομικών την ερχόμενη Δευτέρα στις 4 του μηνός, μετά τον ερχομό του νέου έτους και όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο γιατρός του ΓΝΚ κ. Ξενοφών Κροκίδης ο προγραμματισμός είναι οι εμβολιασμοί να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο κ Κροκίδης «στα νοσοκομεία έχουν γίνει οι κατάλογοι με αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν. Σε κάποια νοσοκομεία η διάθεση των ανθρώπων που θέλουν να βάλουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι στο 50% και σε άλλα φτάνει μέχρι και το 70%. Κάποιοι υγειονομικοί περιμένουν να βάλουν οι άλλοι συνάδελφοι τους το εμβόλιο για να δουν την συμπεριφορά του και σκοπεύουν να το κάνουν από εκεί και μετά. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσοστό υπάρχει για το νοσοκομείο Καβάλας και πόσοι υγειονομικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δήλωσαν πως θα εμβολιαστούν».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ», τονίζει ο κ. Κροκίδης, «πως υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κριτική απέναντι στο εμβόλιο και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ιατρική κοινότητα να καταπολεμήσει τον ιό. Γίνεται μεγάλος ντόρος για τις παρενέργειες των αλλεργικών. Επειδή δέχομαι πολλά μηνύματα από τον κόσμο, θα πρέπει να πω, πως η μεγάλη μάζα των αλλεργικών θα πρέπει να έχει μια πολύ μεγάλη αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φάρμακο, να έχει χρησιμοποιηθεί αδρεναλίνη για αντιμετώπιση και τότε θα πρέπει να πούμε ότι δεν πρέπει να γίνει το εμβόλιο. Αυτό θα πρέπει να το ξεδιαλύνουμε για να μην αποκλείσουμε μεγάλο μέρος αυτών που μας ακούνε από τον απαραίτητο εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού».

Καταλήγοντας ο κ. Κροκίδης επισημαίνει: «Προς το παρόν όμως δεν γνωρίζουμε αν ο εμβολιασμός αυτός θα γίνει σε κοινή θέα, παρουσία δημοσιογράφων και καμερών. Αυτό θα το αποφασίσουν τα θεσμικά πρόσωπα. Θα πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά πως η ίδια η μάσκα προς το παρόν είναι το εμβόλιο του κορωνοϊού, μέχρι να έρθει το κανονικό και θα ζούμε με αυτήν. Κάποια στιγμή θα πέσουν οι μάσκες σε πολλά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας».

spot_img

Διαφημίσεις