Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Οι πρώτοι 100 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής (8/1), στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Την Πέμπτη είχαν παραληφθεί 460 δόσεις εμβολίων της Pfizer – BioNTech, ενώ υπεύθυνος της διαδικασίας ορίστηκε ο διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Γιάννης Καρατζιώτης.

O διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Κ., Βαγγέλης Καμπουρίδης, ο πρώτος που εμβολιάστηκε

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε χώρο που διαμορφώθηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο ισόγειο του Νοσοκομείου, ενώ ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Κ., Βαγγέλης Καμπουρίδης, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ”είχα την τιμή και την τύχη να είμαι αυτός που εμβολιάστηκε πρώτος”.

Η διαδικασία της πρώτης φάσης του εμβολιασμού των υγειονομικών αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς μετά το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και του Ε.Κ.Α.Β.

Ντίνος Κλειτσιώτης: ”Από το Σάββατο (9/1) θα κάνουμε 120 εμβόλια την ημέρα και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Όσοι εμβολιάστηκαν σήμερα κι εγώ μέσα σε αυτούς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα”

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης τόνισε: ”Η διαδικασία πήγε πάρα πολύ καλά. Η οργάνωση από το Νοσοκομείο μας έγινε πολύ καλά κι εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο που έχω ορίσει, τον κ. Καρατζιώτη. Αυτό που μας προξένησε θετική εντύπωση ήταν το γεγονός ότι με το που δηλώθηκε στο κομπιούτερ ότι έγινε ο εμβολιασμός έρχεται αμέσως μήνυμα για το πότε θα γίνει ο επόμενος. Από το Σάββατο (9/1) θα κάνουμε 120 εμβόλια την ημέρα και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Όσοι εμβολιάστηκαν σήμερα κι εγώ μέσα σε αυτούς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα”.

Κατερίνα Πετράκη: ”Είναι μια ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο μας. Είναι η αρχή του τέλους για όλο αυτό που περνάμε” /Αχιλλέας Γερόπουλος: ”Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να βάλουμε τέρμα στην διάδοση του ιού…”

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, δήλωσε: ”Είναι μια ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο μας. Φυσικά και εμβολιάστηκα. Είναι η αρχή του τέλους για όλο αυτό που περνάμε. Ελπίζω να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι”. Ο υποδιοικητής του Γ.Ν.Κ., Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά του: ”Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί είμαι από αυτούς που θα κάνουν το εμβόλιο, αυτό το επίτευγμα της τεχνολογίας, με το οποίο πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να βάλουμε τέρμα στην διάδοση του ιού. Πιστεύω μετά τη σημερινή μέρα και βλέποντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θα ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοι. Μακάρι να έρθουν γρηγορότερα και άλλα εμβόλια από τις υπόλοιπες εταιρείες για να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Καβάλας”.

spot_img

Διαφημίσεις