Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Ντίνος Κλειτσιώτης: Σημαντική έξαρση παρουσιάζει ο κορωνοϊός στην περιοχή μας

Διάσπαρτοι σε όλη την Π.Ε. Καβάλας οι θετικοί στον ιό, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εστία υπερμετάδοσης

spot_img

Ακολούθησε μας

Στους 23 ανέρχονται συνολικά οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid που λειτουργεί στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Από αυτούς ένας προέρχεται από την Π.Ε. Δράμας, 2 από την Π. Ε. Ξάνθης, 17 από την Π.Ε. Καβάλα και 3 ασθενείς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχουν αναπτυχθεί συνολικά 40 κλίνες, ενώ 12 είναι οι κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό, ευτυχώς προς το παρόν κενές στο σύνολό τους. Ακόμη 6 είναι οι κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Σημαντική η έξαρση του ιού στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα παραδέχεται ο Ντίνος Κλειτσιώτης

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ο ιός παρουσιάζει μία σημαντική έξαρση και στην περιοχή μας. Επομένως ήταν επιτακτική ανάγκη να λάβουμε επιπλέον μέτρα, γι’ αυτό και στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας λειτουργεί κλινική εξ ολοκλήρου για περιστατικά με κορωνοϊό με δυναμικότητα 40 κλινών. Επίσης έχουμε ετοιμάσει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού με 12 κλίνες, ενώ 6 είναι οι κλίνες για την «κανονική» Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας. Αυτό είναι το μέγιστο νούμερο το οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή τη στιγμή», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης.

Με… μέτρο πλέον τα τεστ στο Νοσοκομείο Καβάλας

 Ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. αναφέρθηκε και στα τεστ που διενεργεί το Νοσοκομείο, επισημαίνοντας τα εξής: «Όσον αφορά τα τη διεξαγωγή των τεστ πρέπει να πούμε ότι έχουμε κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες. Φτάσαμε μέχρι και τα 104 σε μια μέρα, αλλά θέλω να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και να τους πω ότι τεστ κάνουν αυτοί που έχουν πολύ έντονα συμπτώματα, αυτοί οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν κάποιο παραπεμπτικό από τον γιατρό τους ή τους έχει τηλεφωνήσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο σε καμία περίπτωση για να κάνουμε το τεστ γιατί έτσι απλά θέλουμε να μάθουμε αν είμαστε θετικοί στον ιό! Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες οδηγίες από γιατρό και αυτό το λέω για να είμαστε όσο το πιο χρηστικοί γίνεται στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη να κάνουν το τεστ και ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν κι όχι γιατί έχουμε υποψία ή επειδή έχουμε θέλουμε να φύγει αυτή η υποψία και να κάνουμε το τεστ. Μπορεί να γίνομαι ορισμένες φορές δυσάρεστος σε κάποιους, αυτή είναι όμως η πραγματική κατάσταση, αυτό λένε τα πρωτόκολλα, αυτό λένε και οι οδηγίες που έχουμε λάβει».

Ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα στο Γ.Ν.Κ. το επόμενο διάστημα

 Ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά, όσον αφορά την προσέλευση και τους ελέγχους όσων μπαίνουν στο Νοσοκομείο, ενώ δεν έκρυψε και την ανησυχία του για το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα ο ιός «πέρασε» σε δυο νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου.

«Οπωσδήποτε ανησυχήσαμε με τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είναι κάτι που μας προβλημάτισε, γιατί εάν έχουμε κάποιο θετικό κρούσμα σίγουρα στην παρασύρονται κι αυτοί που ήταν στην ίδια βάρδια, οπότε όλοι αυτοί πρέπει να βγαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών. Επομένως δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του εκάστοτε τμήματος και για αυτό είμαστε τόσο αυστηροί στο να μην μπαίνουν πολλοί επισκέπτες στο Νοσοκομείο. Ευτυχώς είχαμε μόνο αυτά τα δύο περιστατικά, δεν εκδηλώθηκε κάτι άλλο κι αυτή τη στιγμή όλα λειτουργούν κανονικά. Όλα τα τεστ του προσωπικού βγήκαν αρνητικά», σημείωσε σχετικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

 Ελπίδες ότι τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν θα αποδώσουν

 Ερωτηθείς αναφορικά με το αν ανησυχεί για το επόμενο διάστημα, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Το κλίμα πλέον είναι ασφυκτικό, αυτό είναι γεγονός, θέλω να πιστεύω όμως ότι τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, όπως είναι η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, το κλείσιμο της εστίασης μία αναγκαιότητα που δυστυχώς έπρεπε να επιβληθεί, ελπίζω όλα αυτά να αποδώσουν και το επόμενο διάστημα να έχουμε μία καθοδική τάση του ιού και στην περιοχή μας και στη χώρα και να επανέλθουμε σε φυσιολογικά προ της κρίσης αυτής επίπεδα».

Διάσπαρτοι σε όλη την Π.Ε. Καβάλας οι θετικοί στον ιό – Δεν υπάρχει εστία υπερμετάδοσης σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Π.Ε. Καβάλας

 Τέλος, όσον αφορά τη «γεωγραφία» των τεστ που βγαίνουν θετικά από τα εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης επισήμανε ότι τα θετικά τεστ προέρχονται από όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κι ότι δεν υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα