Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Ντίνος Κλειτσιώτης: Κατανοώ απόλυτα την κόπωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας

Διαρκώς επιδεινούμενη βαίνει η κατάσταση καθώς σε καθημερινή βάση αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στο ΓΝΚ

Ακολούθησε μας

Διαρκώς επιδεινούμενη βαίνει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς σε καθημερινή βάση αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στις τρεις πλέον κλινικές covid που είναι σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν στις κλινικές covid μέχρι και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (29/4), ανερχόταν στους 86, αυξημένος σχεδόν κατά 10 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

«Στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύονται κυρίως νέοι άνθρωποι και οι μεγάλης ηλικίας που χρειάζονται νοσηλεία είναι ανεμβολίαστοι. Γι’ αυτό κάνω έκκληση να εμβολιαστούν όσοι έχουν το δικαίωμα. Δυστυχώς κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται…»

«Δυστυχώς, είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πιέζεται σημαντικά, αφού τα θετικά περιστατικά με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας έχουν αυξηθεί. Τα νούμερα είναι πλέον υψηλά και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε απόλυτα στους συνανθρώπους μας που έχουν το πρόβλημα και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε και την τρίτη κλινική covid. Συνολικά οι κλίνες που έχουμε στη διάθεσή μας στις τρεις κλινικές covid είναι 123, με τις 86 να είναι ήδη κατειλημμένες. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι τις επόμενες ημέρες τα εξιτήρια να γίνουν περισσότερα από τα εισιτήρια και το ισοζύγιο να αλλάξει. Δυστυχώς, στην παρούσα φάση, είναι υπέρ των εισαγωγών και γι’ αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το δύσκολο σημείο. Στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύονται κυρίως νέοι άνθρωποι και οι μεγάλης ηλικίας που χρειάζονται νοσηλεία είναι ανεμβολίαστοι. Γι’ αυτό κάνω έκκληση να εμβολιαστούν όσοι έχουν το δικαίωμα. Δυστυχώς κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Κατανοώ απόλυτα την κόπωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας…»

Παράλληλα, ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρθηκε και στη μεγάλη κούραση που έχουν εδώ και 14 μήνες γιατροί και νοσηλευτές του Γ.Ν.Κ. τους οποίους ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας: «Κατανοώ απόλυτα την κόπωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας. Είναι αναγκασμένοι, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης, να κάνουν περισσότερες εφημερίες, αλλά ας ελπίσουμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία και δεχόμαστε την τελευταία πίεση από την πανδημία. Ο εμβολιασμός και η μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους μετά το άνοιγμα των ηλικιών προς τα κάτω, θέλω να πιστεύω ότι θα δώσει τη δυνατότητα να απλώσουμε το δίχτυ προστασίας στην κοινωνία, για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης».

Όσον αφορά την εικόνα της Μ.Ε.Θ. COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, η εικόνα κι εκεί συνεχίζει να είναι δύσκολη, καθώς συνεχίζουν να είναι πλήρεις και οι 7 κλίνες της. Αν χρειαστεί δε κάποιος να οδηγηθεί στη Μ.Ε.Θ. επιλέγονται γειτονικά Νοσοκομεία.

«Το καλύτερο εμβόλιο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είναι το γρήγορο εμβόλιο. Μόνο το εμβόλιο θα μας βγάλει γρήγορα από αυτήν την υγειονομική κρίση»

 Ερωτηθείς σε σχέση με το εμβόλιο της Astra Zeneca και τις ακυρώσεις των ραντεβού που υπήρξαν πριν από μερικές ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα του Γ.Ν.Κ., ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε: «Όντως τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια απροθυμία για το συγκεκριμένο εμβόλιο, αλλά από προχθές που άνοιξαν όλες οι ηλικιακές ομάδες, βλέπουμε ότι έχουν κλειστεί αρκετά ραντεβού και για το Μεγάλο Σάββατο αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα. Λειτουργούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ τα εμβολιαστικά μας κέντρα και θα σταματήσουμε μόνο την Κυριακή του Πάσχα. Οι ρυθμοί μας έχουν ανέβει με τις νέες ηλικίες, οπότε η όποια μείωση υπήρξε με το Astra Zeneca θα  εξισορροπήσει με τα νέα ραντεβού. Το καλύτερο εμβόλιο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, είναι το γρήγορο εμβόλιο. Μόνο το εμβόλιο θα μας βγάλει γρήγορα από αυτήν την υγειονομική κρίση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα