Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Ντίνος Κλειτσιώτης: Κάντε γιορτές χωρίς την παρέα του κορωνοϊού

Έκκληση να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ακολούθησε μας

Έκκληση στους πολίτες της Καβάλας να κάνουν Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο, δηλαδή μόνο τα άτομα που μένουν σε ένα σπίτι, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, απηύθυνε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό του προσωπικού του Γ.Ν.Κ., ο οποίος όπως τόνισε, θα αρχίσει επίσημα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στις 4 Ιανουαρίου.

«Αυτό που φοβάμαι είναι ότι το επόμενο διάστημα ίσως υπάρξει μια νέα έξαρση της πανδημίας, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…»

 «Υπάρχει μια βελτίωση στην γενικότερη εικόνα που έχουμε στο Νοσοκομείο μας, αυτό είναι γεγονός, δεν είναι όμως αυτή η εικόνα που θα περιμέναμε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε σε lockdown. Από την πλευρά μας είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι το επόμενο διάστημα ίσως υπάρξει μια νέα έξαρση της πανδημίας, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας και να τους ζητήσω να τηρήσουν τις οδηγίες των ειδικών. Ναι, είμαστε ως λαός συνηθισμένοι τέτοιες ημέρες γιορτινές να τις περνάμε με φίλους και συγγενείς, φέτος όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρέπει να βρίσκεται στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μόνο η οικογένεια που διαμένει στο σπίτι, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις αργότερα. Ούτε καν αυτό που ειπώθηκε για τα 9 άτομα. Κάνω έκκληση αυτές οι γιορτές να γίνουν στον στενό οικογενειακό κύκλο».

«Μέχρι στιγμής ο αριθμός όσων έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο, είναι ικανοποιητικός. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το 50% των εργαζομένων. Πιστεύω ότι θα πλησιάσουμε αρκετά το 100%»

 Όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο φτάνει τα 960 άτομα στο σύνολο, ο Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε: «Στο Νοσοκομείο μας θα αρχίσει ο εμβολιασμός στις 4 Ιανουαρίου. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα αφορούν το υγειονομικό προσωπικό και μόνο. Θα ακολουθήσει η διαδικασία για το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης, Καβάλας, Χρυσούπολης και Πρίνου. Όλοι θα εμβολιαστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Έχουμε διαμορφώσει 4 εμβολιαστικά κέντρα στον χώρο του Γ.Ν.Κ. Μέχρι στιγμής ο αριθμός όσων έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο, είναι ικανοποιητικός. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το 50% των εργαζομένων και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις 4 Ιανουαρίου που θα έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί, θα δηλώσουν πολύ περισσότεροι ότι θα κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύω ότι θα πλησιάσουμε αρκετά το 100%».

68 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές covid του Γ.Ν.Κ. – Δύο κλίνες κενές στη Μ.Ε.Θ. covid

 Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης (23/12), στις κλινικές covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν 68 ασθενείς, οι 13 εκ των οποίων από τη γειτονική Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Παράλληλα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid οι ασθενείς είναι 10, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα δυο κλίνες να παραμένουν κενές.

«Δεν επαναπαυόμαστε, γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ δύσκολος, θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει όλους αυτούς τους μήνες»

«Ευχή όλων μας αυτές τις γιορτινές ημέρες είναι να υπάρξουν όσο το δυνατό περισσότερα εξιτήρια και να μην έχουμε επιπλέον συμπολίτες μας που θα χρειαστούν να εισαχθούν στο Νοσοκομείο. Δεν επαναπαυόμαστε, γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ δύσκολος, «αγαπά» την παρέα, γι’ αυτό ξαναλέω όσο το δυνατό λιγότεροι στο γιορτινό τραπέζι, τόσο το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει όλους αυτούς τους μήνες και να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία, ελπίζοντας ότι το 2021 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2020», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα