Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Νηνεμία προς το παρόν στο νοσοκομείο Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης: Αυτό που μας ανησυχεί είναι τα λεγόμενα των ειδικών για την μετάλλαξη «Όμικρον», μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα θετικό κρούσμα της «Όμικρον» για την περιοχή μας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Απόλυτα διαχειρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς οι αριθμοί των νοσηλευομένων είτε στην κλινική, είτε στη Μ.Ε.Θ. COVID, δείχνουν μια σταθερή αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, το απόγευμα της Δευτέρας (27/12) στην κλινική COVID νοσηλεύονταν συνολικά 26 ασθενείς και 4 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID.

«Φαίνεται ότι υπάρχει αποκλιμάκωση, αλλά αυτό που μας ανησυχεί είναι τα λεγόμενα των ειδικών για την μετάλλαξη «Όμικρον», η οποία δεν ξέρουμε τι επιβάρυνση θα δημιουργήσει στο νοσοκομείο μας…»

«Συνεχίζεται η σταθερή πορεία της πανδημίας στην Π.Ε. Καβάλας, καθώς τα κρούσματα ναι μεν είναι αρκετά καθημερινά, ωστόσο τα περισσότερα δεν χρήζουν θεραπείας στο νοσοκομείο μας. Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι συμπολίτες μας που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να εμβολιαστούν. Φαίνεται ότι υπάρχει αποκλιμάκωση, αλλά αυτό που μας ανησυχεί είναι τα λεγόμενα των ειδικών για την μετάλλαξη «Όμικρον», η οποία δεν ξέρουμε τι επιβάρυνση θα δημιουργήσει στο νοσοκομείο μας. Από τη μεριά μας είμαστε σε συναγερμό και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα αυξημένο κύμα κρουσμάτων και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας. Ευχή και ελπίδα μας είναι να μην φτάσουμε σε επίπεδα τέτοια που να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ένα καλό σενάριο για την νέα μετάλλαξη μιλά μεν για πολλά κρούσματα, αλλά για λίγες νοσηλείες. Μακάρι να είναι πραγματικότητα», τόνισε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το δώρο που μας έχει προσφέρει η επιστήμη δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο…»

«Από την άλλη, όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, είναι ξεκάθαρο το ενδιαφέρον των πολιτών για να εμβολιαστούν. Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για το επόμενο διάστημα είναι πολλά και για πρώτη και για τρίτη δόση. Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το δώρο που μας έχει προσφέρει η επιστήμη δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο από κανέναν. Καθημερινά στην Π.Ε. Καβάλας πραγματοποιούμε πάνω από 1.000 εμβολιασμούς. Προτρέπω όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους. Επίσης θέλω να απευθυνθώ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του Γ.Ν.Κ. να το σκεφτούν για άλλη μια φορά και να ακούσουν τους ειδικούς, να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν και πάλι στη δουλειά τους», σημείωσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Από όλα τα τεστ που έχουμε στείλει προς διερεύνηση σε εργαστήρια της Αθήνας δεν έχει προκύψει κανένα θετικό κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» για την περιοχή μας…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει εντοπιστεί κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου απάντησε: «Από όλα τα τεστ που έχουμε στείλει προς διερεύνηση σε εργαστήρια της Αθήνας δεν έχει προκύψει κανένα θετικό κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» για την περιοχή μας. Ωστόσο επειδή εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα την έχουμε και στην περιοχή μας. Είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση να αναπτύξουμε και τον τρίτο όροφο στο νοσοκομείο μας, ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο».

spot_img

Διαφημίσεις