Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Μόνο ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται στο ΓΝΚ

Ντίνος Κλειτσιώτης: 106 είναι τελικά οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή, μακάρι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σταθεροποίηση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κορωνοϊό, όπως και στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ., προκύπτει τις τελευταίες ημέρες για την περιοχή μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης.

Με βάση τα στοιχεία της Παρασκευής (3/9) στην κλινική COVID του 5ου ορόφου του Γ.Ν.Κ., νοσηλεύονται συνολικά 33 ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, 5 συμπολίτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Για πολλοστή φορά θα πω ότι το εμβόλιο αποτελεί δώρο της επιστήμης – Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το εμβόλιο…»

«Το γεγονός ότι το 100% όσων νοσηλεύουμε με κορωνοϊό στο νοσοκομείο μας είναι ανεμβολίαστοι, δείχνει τη μεγάλη σημασία που έχει το εμβόλιο. Για πολλοστή φορά θα πω ότι το εμβόλιο αποτελεί δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα. Πρέπει όλοι να εκμεταλλευτούμε αυτό το δώρο. Στην πλειονότητά τους όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι δεν είναι αρνητές. Απλά ίσως δεν είναι σωστά ενημερωμένοι. Έχουν κάποιες φοβίες και αναστολές. Να μιλήσουν με τον γιατρό που εμπιστεύονται και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν την αίτηση τους και θα εμβολιαστούν ακόμη και αυθημερόν. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το εμβόλιο», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Θέλω για πολλοστή φορά να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που εδώ και 18 μήνες δίνει τον καλύτερο του εαυτό…»

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα ειδικότερα, τα περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονται με COVID είναι σχεδόν σταθερά και κυμαίνονται από 33 μέχρι 36, ανάλογα με την ημέρα.

Επίσης τόνισε ότι και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ. για την Π.Ε. Καβάλας είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα καταγράφονταν πριν από δυο εβδομάδες.

«Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Θέλω για πολλοστή φορά να ευχαριστήσω του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό, το παραϊατρικό, τους security κι όλους όσοι εδώ και 18 μήνες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ιδιαίτερα δε να ευχαριστήσω αυτό το 90% του προσωπικού μας που εμβολιάστηκε και θα χρειαστεί να δώσουν και κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις τους για να αντικαταστήσουν προσωρινά αυτούς που λείπουν», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Ο σωστός αριθμός όσων εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. δεν εμβολιάστηκαν δεν ήταν 125 άτομα, αλλά 108. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 2 άτομα, δηλαδή στους 106, καθώς την Παρασκευή (3/9) εμβολιάστηκαν 2 εξ αυτών

Ειδικότερα δε για το προσωπικό που παρέμεινε ανεμβολίαστο και τέθηκε σε αναστολή εργασίας, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Τελικά, λόγω κάποιων διπλοεγγραφών που υπήρχαν και εμβολιασμών της τελευταίας ημέρας, ο σωστός αριθμός όσων δεν εμβολιάστηκαν δεν ήταν 125 άτομα, αλλά 108. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 2 άτομα, δηλαδή στους 106, καθώς την Παρασκευή (3/9) εμβολιάστηκαν 2 εξ αυτών. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο νέος υπουργός Υγείας, όσοι κάνουν την 1η δόση θα επιστρέφουν στη δουλειά τους. Γενικότερα είναι γεγονός ότι αυτός ο αριθμός μας χρειάζεται, μας λείπει, αυτό δεν αμφισβητείται. Θα υπάρξουν κάποιες αρρυθμίες το επόμενο διάστημα. Είμαι αισιόδοξος ότι το επόμενο δεκαήμερο θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε για την αντικατάσταση κάποιων εξ αυτών, όχι 100%, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μακάρι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Όλοι μας είναι απαραίτητοι, έχουν μεγάλη εμπειρία, αλλά ήταν μια επιλογή δική τους. Επί της ουσίας θεωρείται οικειοθελής αποχώρηση. Κανείς δεν τους διώχνει».

«Κάποια στιγμή η κατάσταση πήγε να εκτραχυνθεί τις προηγούμενες ημέρες – Την Παρασκευή ήταν απόλυτα ήρεμη…»

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κι έχει ηρεμήσει η ένταση των προηγούμενων ημερών, ο διοικητής του απάντησε: «Κάποια στιγμή η κατάσταση πήγε να εκτραχυνθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική στο τέλος. Δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα από τους εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν. Δυστυχώς όμως μέσα σε αυτούς μπήκαν άτομα που δεν είχαν λόγο να είναι στο Γ.Ν.Κ. Η κατάσταση την Παρασκευή ήταν απόλυτα ήρεμη. Κάποιοι εργαζόμενοι που ήρθαν να δουλέψουν τους είπαμε ευγενικά ότι είναι σε αναστολή, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και έφυγαν».

spot_img

Διαφημίσεις