Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Μαθήτρια με τραύμα στην σπονδυλική στήλη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας

Έπεσε από κούνια στη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται από το απόγευμα της Πέμπτης (20/2) στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, η 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα που τραυματίστηκε βαριά το πρωί της ίδιας ημέρας στη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Center Tv, o Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ευάγγελος Καμπουρίδης, σημείωσε: «Παραλάβαμε τη 13χρονη το απόγευμα της Πέμπτης (20/2) με διακομιδή από την Αλεξανδρούπολη όπου την είχαν διακομίσει από το Διδυμότειχο. Είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι σταθερή, συνεχίζουμε τις εξετάσεις και τη θεραπεία. Ευελπιστώ ότι από Δευτέρα (24/2) μάλλον θα τη βάλουμε στο χειρουργείο. Είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό τραύμα στην σπονδυλική στήλη».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το σοβαρό ατύχημα

Όπως γράφει το evrospress.gr, «o καθιερωμένος μηνιαίος περίπατος του 1ου Γυμνασίου της Ορεστιάδας, μόνο γέλια και χαρά δεν είχε. Το 13χρονο κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε στο έδαφος από κούνια στη μία εκ των δύο παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Άλσος Αδριανουπόλεως στην Ορεστιάδα. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το κορίτσι καθώς έκανε κούνια έπεσε την ώρα που φίλοι της, την έσπρωχναν με δύναμη, ώστε να πάει ψηλότερα. Μάλιστα η πτώση έγινε με το πρόσωπο! Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η μαθήτρια από το μεσημέρι της Πέμπτης τελικά βρίσκεται στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς η ομάδα των νευροχειρουργών του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος θα αντιμετωπίσει το περιστατικό».

Διαφημίσεις