Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Μέχρι τις 19 Ιουνίου θα συνεχιστεί η χορήγηση self test από τα φαρμακεία

Ακολούθησε μας

Μέχρι τις 19 Ιουνίου θα συνεχίσουν και τα φαρμακεία της Καβάλας να χορηγούν  δωρεάν self test. Σύμφωνα με την πρόεδρο των φαρμακοποιών Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιτζή, η όλη διαδικασία απέδωσε καρπούς.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτή η προσπάθεια με την Πολιτεία για τα self test προκειμένου να συμβάλλουμε στη μείωση ή τη διακοπή της διασποράς του ιού, συνεχίζεται βάση της συμφωνίας που είχε γίνει για το χρονικό διάστημα που συμφωνήθηκε. Αρχικά ήταν ένας μήνας, από αρχές Απριλίου μέχρι αρχές Μαΐου. Δώσαμε μία παράταση, αφού ζητήθηκε από την Πολιτεία, μέχρι τις 19 Ιουνίου, προκειμένου να δώσουμε τα τελευταία τρία self test ανά ΑΜΚΑ στην ομάδα των εκπαιδευτικών. Αυτή η συμφωνία υλοποιείται όπως μας είχε ζητηθεί. Δεν ήρθε ποτέ η πολιτεία να μας πει αν θέλουμε ή αν θα δίνει όλο το καλοκαίρι self test. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία και ξαφνικά ήρθε το μήνυμα ότι μπορεί να γίνει η διανομή κι από αλλού. Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθώς είναι η ίδια πλατφόρμα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για τα ραντεβού για εμβολιασμό για covid. Προφανώς πρέπει να γίνει μία καινούργια πλατφόρμα και να βρουν έναν τρόπο διάθεσης των τεστ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς γνωρίζουμε ότι μέχρι και την άλλη βδομάδα θα χορηγούμε τα τεστ και μετά θα αποφασίσει η πολιτεία τι θέλει.

Η κα Ρακιτζή πρόσθεσε ότι «σίγουρα είχε μεγάλο αποτέλεσμα η χρήση τους. Όλοι ακούσαμε ότι τμήμα, τάξεις, σχολεία έκλεισαν γιατί υπήρχε έστω κι ένα κρούσμα που σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε διασπορά σε 10-20-30 άτομα. Πολύς κόσμος στα γραφεία και στους χώρους εργασίας με μαζική προσέλευση επίσης βρέθηκε θετικός. Ναι, έγινε καλή δουλειά με τα self test, τα στατιστικά λένε ότι περίπου το 70% των κρουσμάτων μπόρεσαν να προβλεφθούν και να μην γίνει διασπορά.

Περιμένουμε από την Πολιτεία τι θα αποφασίσει, ανήκουμε στην αλυσίδα και το κάνουμε ως επιστημονικός κλάδος σαν προσφορά στους συμπολίτες μας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ας ελπίσουμε από Δευτέρα να έχουμε επικοινωνία και να δούμε τι θα γίνει. Είναι ένα ιατροφαμακευτικό προϊόν που όπως όλα τα άλλα τα διακινούμε εμείς αποκλειστικά, δεν είναι εύκολο να διακινηθούν από άλλα κανάλια διανομής».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα