Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Λίγα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Π. Ε. Καβάλας, αλλά κανένας εφησυχασμός

Αν χρειαστεί, ίσως και το Νοσοκομείο της Καβάλας να μετατραπεί σε «νοσοκομείο αναφοράς»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Καβάλας είναι πολύ λίγα. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε σε καμιά περίπτωση. Τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα για να είμαστε και στο επόμενο διάστημα στην ίδια καλή κατάσταση».

Τα παραπάνω επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει ότι το Γ.Ν.Κ. βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για το επόμενο διάστημα και για το ενδεχόμενο, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία, να αναλάβει τον ρόλο «νοσοκομείου αναφοράς».

«Η σωστή τήρηση των μέτρων μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Πιστεύω ότι η καλή εικόνα που έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον»

«Ακολουθεί το φθινόπωρο και ο χειμώνας και θέλω να πω στους συμπολίτες μας, ότι πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί. Με το παραμικρό σύμπτωμα, είτε πυρετό, είτε κάποια θέματα με το αναπνευστικό, θα πρέπει να επικοινωνούμε άμεσα με τον γιατρό μας, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει για το αν πρέπει να απευθυνθούμε στο νοσοκομείο ή όχι. Για ακόμη μια φορά πρέπει να τονίσουμε με έμφαση την ατομική ευθύνη του καθένα μας, αλλά και να αποφεύγουμε τις μεγάλες συναθροίσεις. Η σωστή τήρηση των μέτρων μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Πιστεύω ότι η καλή εικόνα που έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον», σημειώνει σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Πάνω από 50 δείγματα εξετάζονται για κορωνοϊό σε καθημερινή βάση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας – Η συντριπτική πλειονότητα των τεστ, σχεδόν το 99%, είναι αρνητικά

Ερωτηθείς αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης απαντά: «Πραγματικά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες τα δείγματα που λαμβάνουμε προς εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι πάνω από 50. Φυσικά δεν είναι όλα ύποπτα για τον ιό, καθώς πρόκειται για νοσηλευτές και γιατρούς που επιστρέφουν από τις άδειες τους, για κάποιους που πρόκειται να εγχειριστούν ή για άλλους που πρόκειται να μεταβούν σε γηροκομεία κλπ. Η συντριπτική πλειονότητα των τεστ που πραγματοποιούμε, σχεδόν το 99%, είναι αρνητικά. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, τον δύσκολο πραγματικά αγώνα που δίνουμε εδώ και έξι μήνες με την πανδημία».

«Αν χρειαστεί, ίσως και το Νοσοκομείο μας να μετατραπεί σε «νοσοκομείο αναφοράς». Υπάρχει η υποδομή να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει, στην περίπτωση που φυσικά μπλοκάρουν τα άλλα «νοσοκομεία αναφοράς» – Επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά

Τέλος, στην ερώτηση για το πιθανό ενδεχόμενο να περιληφθεί και το Νοσοκομείο Καβάλας στα λεγόμενα «νοσοκομεία αναφοράς», αλλά και για το αν υπάρχουν προβλήματα με τα υλικά στο Γ.Ν.Κ., όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και άλλα αναλώσιμα, ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρει: «Να ευχηθούμε τα «νοσοκομεία αναφοράς» σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη να μην έχουν τόσα περιστατικά που να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Αν όμως χρειαστεί, ίσως και το Νοσοκομείο μας να μετατραπεί σε «νοσοκομείο αναφοράς». Υπάρχει η υποδομή να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει, στην περίπτωση που φυσικά μπλοκάρουν τα άλλα «νοσοκομεία αναφοράς» στη βόρεια Ελλάδα. Όσον αφορά το επίπεδο υλικών υπάρχει σημαντική επάρκεια. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε επάρκεια και δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα ζητήματα».

spot_img

Διαφημίσεις