Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

…κι αν είσαι (ιδιώτης) γιατρός με την αράδα σου θα πας

Ενστάσεις για τον αποκλεισμό τους από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Ακολούθησε μας

Τις ενστάσεις του σχετικά με τον διαχωρισμό των ιδιωτών ιατρών από αυτούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ι.Σ.Κ., Αλέξης Πολίτης, η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη την Παρασκευή (15/1) κι εκτός από τον υπουργό Υγείας κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

«Τονίσαμε ότι κακώς έγινε διαχωρισμός των ιδιωτών ιατρών με τους Ε.Σ.Υ. Δεν υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων! Έπρεπε η ίδια διαδικασία να τηρηθεί για όλους…»

 «Με την επιστολή αυτή καταθέσαμε τις ενστάσεις μας για τη διαδικασία του εμβολιασμού. Τονίσαμε ότι κακώς έγινε διαχωρισμός των ιδιωτών ιατρών με τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. Δεν υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων! Έπρεπε η ίδια διαδικασία να τηρηθεί για όλους, γιατί στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά και όταν κορυφώθηκε το δεύτερο τον περασμένο Νοέμβριο, οι ιδιώτες ιατροί έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο να θωρακιστεί το σύστημα υγείας και να μην καταρρεύσει. Λειτούργησαν σαν ανάχωμα και τα νοσοκομεία μας παρέμειναν όρθια, γιατί οι ιδιώτες γιατροί έβαλαν πλάτη. Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. εμβολιάστηκαν εγκαίρως και σωστά, αλλά έπρεπε κι εμείς να ενταχθούμε σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης.

«Ζητάμε επίσης να υπάρχει δυνατότητα από τους θεράποντες ιατρούς να προγραμματίσουν εκείνοι τον εμβολιασμό των ασθενών τους. Είναι παράδοξο κι ίσως απαξιωτικό να παραπέμπουμε εμείς τους ασθενείς μας σε Κ.Ε.Π. και φαρμακεία…»

«Κακώς μπήκαν οι ιδιώτες γιατροί στην κοινή πλατφόρμα του γενικού πληθυσμού. Αυτό δεν έχει να κάνει με μια ελιτίστικη διάθεση, αλλά επειδή η συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα. Έπρεπε να ενταχθούν σε μια πιο ευέλικτη πλατφόρμα. Ζητάμε επίσης στην επιστολή μας, να υπάρχει δυνατότητα από τους θεράποντες ιατρούς να προγραμματίσουν εκείνοι τον εμβολιασμό των ασθενών τους. Είναι παράδοξο κι ίσως απαξιωτικό να παραπέμπουμε εμείς τους ασθενείς μας σε Κ.Ε.Π. και φαρμακεία. Θα μπορούσε να υπάρξει μια δυνατότητα των συναδέλφων να μπορούν να το δρομολογούν. Κατανοώ ότι είναι μια νέα διαδικασία, ότι θα υπάρχουν αρρυθμίες, αλλά θα πρέπει να τις υπερκεράσουμε άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Θωρακίστε μας για να είμαστε σε θέση να σας θωρακίσουμε κι εμείς καταλήγει χαρακτηριστικά η επιστολή μας. Ελπίζω να εισακουστούμε», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο γραμματέας του Ι.Σ.Κ.

«Ήταν τεράστια κοινωνική και οικονομική ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς. Αυτό πρέπει όμως να γίνει με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για τη δημόσια υγεία»

Αναφορικά με την γενικότερη εικόνα της πανδημίας, αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Πολίτης επισήμανε: «Οι αριθμοί διαρκώς μειώνονται, τα πάμε καλά θα έλεγα. Ήταν τεράστια κοινωνική και οικονομική ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς. Αυτό πρέπει όμως να γίνει με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για τη δημόσια υγεία. Βέβαια όταν ανοίγουμε δραστηριότητες αυξάνονται και τα κρούσματα. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξουμε βήμα βήμα κι όχι μαζικά, ώστε να έχουμε μικρότερο κόστος για τη δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην χρειαστεί ένα νέο κλείσιμο. Σιγά σιγά προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα περάσουμε στην άνοιξη μετέπειτα κι άρα δεν θα είναι τόσο επικίνδυνος ο ιός. Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν κι αυτά φυσικά με όρους. Αν το πάμε βήμα βήμα παντού, όχι μόνο δεν θα ξεφύγουμε, αλλά θα ξέρουμε και το επιδημιολογικό αποτύπωμα της κάθε πράξης. Το αποτύπωμα των εορτών που το φοβόμασταν όλοι δεν ήταν τελικά μεγάλο. Οι πολίτες πρόσεξαν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη στάση τους. Έπρεπε λοιπόν να ανοίξει η Οικονομία πάντα με όρους φυσικά».

«Ο εμβολιασμός είναι μια πρωτόγνωρη μαζική διαδικασία, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν και αρρυθμίες. Είναι μια σύνθετη διαδικασία που θα διαρκέσει σε βάθος μηνών…»

Τέλος, ερωτηθείς για το πως κρίνει την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Σίγουρα δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολίων που θα θέλαμε, αλλά αυτό είναι ένα γενικό κακό που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Το δεύτερο είναι ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη μαζική διαδικασία, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν και αρρυθμίες. Είναι μια σύνθετη διαδικασία που θα διαρκέσει σε βάθος μηνών, για να φτάσουμε στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού που είναι και το επιθυμητό ποσοστό για την επιστροφή στην κανονικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα