Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

«Καμπανάκι» από την αύξηση των κρουσμάτων στην Καβάλα

Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, υψηλό ποσοστό των θετικών τεστ, σημαντική κάμψη των εμβολιασμών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα και ειδικά για το φθινόπωρο, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος παράλληλα εμφανίστηκε προβληματισμένος για τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, γεγονός που την καθιστά μια από τις πρώτες σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Είναι γεγονός ότι οι ανακοινώσεις του Ε.Ο.Δ.Υ. κάθε απόγευμα είναι ολοένα και πιο ανησυχητικές για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς η περιοχή μας, δυστυχώς, είναι από τις πρώτες πανελλαδικά σε κρούσματα. Το καλό όμως, μέχρι στιγμής, είναι ότι τα περισσότερα από τα θετικά περιστατικά λαμβάνουν οδηγίες και αποχωρούν για το σπίτι τους, καθώς έχουν ήπια συμπτωματολογία κι άρα δεν χρειάζονται νοσηλεία», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Πολλά τα τεστ που γίνονται καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας – Προβληματίζει το υψηλό ποσοστό των θετικών τεστ – Σημαντική κάμψη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Όσον αφορά την προσέλευση των πολιτών για τεστ COVID στο νοσοκομείο Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης παραδέχτηκε ότι τις τελευταίες ημέρες αυτή είναι μεγάλη, καθώς πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν στο Γ.Ν.Κ. για να εξεταστούν. Μάλιστα τόνισε ότι τον προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ποσοστό των τεστ που βγαίνουν θετικά είναι καθημερινά υψηλό, κάτι που αποτυπώνεται και στην καθημερινή εικόνα που δίνει ο Ε.Ο.Δ.Υ. για την Π.Ε. Καβάλας.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία των εμβολιασμών και ερωτηθείς για το αν τα 300 και κάτι εμβόλια που γίνονται σε καθημερινή βάση στην Π.Ε.Κ. είναι ένας αριθμός ικανοποιητικός, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Όχι, δεν μας ικανοποιεί αυτός ο αριθμός. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού παρουσιάζει μια σημαντική κάμψη, η οποία έχει ίσως να κάνει με την περίοδο των διακοπών των πολιτών και της γενικότερης χαλάρωσης που επικρατεί. Πιστεύω ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές θα δουν την πραγματικότητα, θα ενημερωθούν και θα κλείσουν ραντεβού για να το κάνουν όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί».

26 οι ασθενείς στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ. – 4 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Ανεμβολίαστοι στην συντριπτική τους πλειονότητα – Σε όμορο νοσοκομείο όποιος χρειαστεί εφεξής κλίνη Μ.Ε.Θ. COVID

Στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, η οποία έχει αναπτυχθεί στον 5ο όροφο με 42 συνολικά κλίνες, νοσηλεύονταν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (19/8) 26 ασθενείς και 4 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID. Το 99% των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο Γ.Ν.Κ. είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον Ντίνο Κλειτσιώτη.

«Προς το παρόν η κατάσταση μπορώ να πω ότι είναι ελεγχόμενη, όμως μας προβληματίζει ο αριθμός των πολλών θετικών κρουσμάτων και γι’ αυτό είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε αν χρειαστεί να ανοίξουμε κι άλλη κλινική, κάτι που απευχόμαστε. Το ότι το 99% όσων νοσηλεύονται στο Γ.Ν.Κ. είναι ανεμβολίαστοι, πρέπει να προβληματίσει πολύ, όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο τους. Θα τους πρότεινα να ενημερωθούν από τον γιατρό τους, που τον εμπιστεύονται κι όχι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Μ.Ε.Θ. COVID του Γ.Ν.Κ. είναι πλήρης αυτή τη στιγμή κι αν χρειαστεί να διασωληνωθεί επιπλέον ασθενής, θα μεταφερθεί σε όμορο νοσοκομείο.

Η εμβολιαστική κάλυψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας – Υπολείπεται σημαντικά αυτής της Επικράτειας – Υψηλότερος και ο δείκτης θετικότητας ελέγχων, καθώς και ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων!

Όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με ημερομηνία αναφοράς την 17η Αυγούστου 2021, προκύπτει ότι με τουλάχιστον μια δόση έχει εμβολιαστεί το 49,62% των συμπολιτών μας, ενώ το ποσοστό όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ανέρχεται στο 46,14%. Αντίστοιχα στην Επικράτεια τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται στο 55,69% και 52,60%.

Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στην Π.Ε. Καβάλας φτάνει το 1,56%, όταν ο αντίστοιχος της Επικράτειας είναι στο 1,47%, ενώ ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων στην Π.Ε.Κ. διαμορφώνεται στα 47,1 ανά 100.000 κατοίκους με τον αντίστοιχο δείκτη της Επικράτειας να κυμαίνεται στα 29 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Όσον αφορά τέλος την εβδομαδιαία τάση, αυτή στην Π.Ε. Καβάλας χαρακτηρίζεται ανοδική, ενώ στην Επικράτεια σταθερή.

spot_img

Διαφημίσεις