Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Καλύπτονται τα κενά στο νοσοκομείο της Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης: Στο κάλεσμα που έχω κάνει στο υπουργείο Υγείας πραγματικά υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση / Το νοσοκομείο μας λειτουργεί πιστεύω σε ένα καλό επίπεδο και ανταποκρίνεται στον ρόλο του

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ενισχύεται διαρκώς με ιατρικό προσωπικό το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Ντίνος Κλειτσιώτης.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ορκίστηκε καρδιολόγος στο Τ.Ε.Π., ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ορκιστούν άλλοι δυο γιατροί, ένας χειρουργός και μια αιματολόγος.

«Στο κάλεσμα που έχω κάνει στο υπουργείο Υγείας, πραγματικά υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και τα περισσότερα κενά που έχουμε καλύπτονται…»

Επίσης την περασμένη εβδομάδα προστέθηκαν άλλοι δυο επικουρικοί γιατροί στη δύναμη του Γ.Ν.Κ. για δυο έτη, ένας ορθοπεδικός και ένας γυναικολόγος.

«Το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να μας δίνει θέσεις γιατρών και να μας ενισχύει διαρκώς με μόνιμους, αλλά και επικουρικούς γιατρούς, τους οποίους έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Στο κάλεσμα που έχω κάνει στο υπουργείο Υγείας, πραγματικά υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και τα περισσότερα κενά που έχουμε καλύπτονται σιγά σιγά», τόνισε σχετικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Κλειτσιώτης.

Ανεπίλυτο ακόμη το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Κ. – Ελπίδες με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων να ανταποκριθούν δύο ουρολόγοι

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη όσον αφορά την πολύπαθη Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Κ., ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε: «Για να είμαι ειλικρινής προς τους συμπολίτες μου για τη συγκεκριμένη κλινική επικουρικοί γιατροί δεν υπάρχουν για να τους προσλάβουμε. Ωστόσο με τη νέα προκήρυξη έχω ζητήσει σε σειρά προτεραιότητας την πρόσληψη δυο μόνιμων ουρολόγων. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν αυτοί οι γιατροί, ώστε επιτέλους να λυθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει με την Ουρολογική Κλινική και ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια το νοσοκομείο μας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ουρολόγοι να προσληφθούν στο Ε.Σ.Υ., ειδικά επικουρικοί. Ευελπιστώ με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην εν λόγω κλινική».

Μετά από πολλούς μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID του Γ.Ν.Κ., δεν νοσηλεύεται ούτε ένας ασθενής!

Εκτός όμως από τα ευχάριστα νέα της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Κ., καλές είναι οι ειδήσεις και από την εικόνα που υπάρχει σε σχέση με την πανδημία, αφού μετά από πολλούς μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, δεν νοσηλεύεται ούτε ένας ασθενής!

Όσον αφορά την κλινική COVID του Γ.Ν.Κ., μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης (28/4) νοσηλεύονταν 18 ασθενείς, στην συντριπτική τους πλειονότητα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια περαιτέρω αποκλιμάκωση, αργή μεν, αλλά σταθερή. Το ευχάριστο είναι ότι εδώ και μερικές μέρες στη Μ.Ε.Θ. COVID δεν νοσηλεύεται κανείς κι αυτό είναι δείγμα του ότι τα πράγματα βαίνουν καλύτερα. Ελπίζουμε πλέον να περάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό νοσηλευομένων και στην κλινική COVID, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας να πάρει μια βαθιά ανάσα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο ιός είναι ακόμη δίπλα μας και γι’ αυτό ο καθένας μας πρέπει να προφυλάσσεται με όσα μάθαμε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε σχετικά το θέμα ο κ. Κλειτσιώτης, συμπληρώνοντας ότι και ο αριθμός των τεστ που γίνονται στο Γ.Ν.Κ. καθημερινά έχει μειωθεί, με τα περισσότερα θετικά περιστατικά να φεύγουν με οδηγίες για το σπίτι τους.

Παρατάθηκε η λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου του Γ.Ν.Κ., λόγω της προσέλευσης που υπάρχει από τους συμπολίτες μας για την τέταρτη δόση

Όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε ότι παρατάθηκε η λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου του Γ.Ν.Κ., λόγω της προσέλευσης που υπάρχει από τους συμπολίτες μας για την τέταρτη δόση (2η αναμνηστική).

Σε σχέση δε με τις πρώτες δόσεις, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., επισήμανε ότι αυτές πλέον είναι ελάχιστες.

«Οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, για τους οποίους άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση, εμπιστεύονται τους γιατρούς κι από τη στιγμή που τους συστήνουν να την κάνουν, πολλοί είναι αυτοί που κλείνουν το ραντεβού τους για να την κάνουν», σημείωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Κλειτσιώτης.

«Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο μας λειτουργεί πιστεύω σε ένα καλό επίπεδο και ανταποκρίνεται στον ρόλο του…»

Αναφορικά με την λειτουργία του Γ.Ν.Κ. για τα εκτός COVID περιστατικά, ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι το νοσοκομείο μας εξακολουθεί και λειτουργεί με όλες τις κλινικές του και τα χειρουργεία. Κάνουμε είναι αλήθεια πολλά χειρουργεία, ενώ σε 24ωρη λειτουργία έχουμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο μας λειτουργεί πιστεύω σε ένα καλό επίπεδο και ανταποκρίνεται στον ρόλο του. Βρίσκομαι συχνά στα Επείγοντα και στα Εξωτερικά Ιατρεία και διαπιστώνω ότι υπάρχει μεγάλη ροή. Βλέπω όμως ότι περιστατικά που είναι για πρωτοβάθμια περίθαλψη επιλέγουν το νοσοκομείο, ενώ δεν θα έπρεπε. Προτρέπω για εύκολα και διαχειρίσιμα περιστατικά οι συμπολίτες μας να επισκέπτονται και τα Κέντρα Υγείας. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε όλα τα περιστατικά, όμως πολλά από αυτά αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας».

Εγκρίθηκε η διακήρυξη για την επαναληπτική διαδικασία προμήθειας συστήματος ψηφιακού αγγειογράφου – στεφανιογράφου, συστήματος εξωσωματικής λιθοτριψίας και λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Τέλος, να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η διακήρυξη για την επαναληπτική διαδικασία προμήθειας συστήματος ψηφιακού αγγειογράφου – στεφανιογράφου δυο επιπέδων, συστήματος εξωσωματικής λιθοτριψίας και λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Τα χρήματα προέρχονται από το Ε.Σ.Π.Α. και εξασφαλίστηκαν μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 2018.

«Είμαστε στη φάση της αξιολόγησης των προσφορών για την προμήθεια του αγγειογράφου, ενός μηχανήματος 600.000 ευρώ συν Φ.Π.Α. Είμαστε έτοιμοι εντός των ημερών να γίνει η αξιολόγηση. Έχουμε δυο προσφορές από την Philips και τη Siemens. Οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τις εταιρείες είναι ότι το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο θα έχει εγκατασταθεί το μηχάνημα στο νοσοκομείο μας», τόνισε σχετικά με το θέμα ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις