Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Καθοδική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Βελτιώνεται σε καθημερινή βάση η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά τον αριθμό των νοσηλευομένων στις δυο πλέον κλινικές COVID, αλλά και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη «τα πράγματα φαίνεται να αρχίζουν να παίρνουν καθοδική τάση κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Κάτω από 40 οι ασθενείς στις δυο κλινικές COVID του Γ.Ν.Κ. – Στους 4 ανέρχονται οι ασθενείς στη Μ.Ε.Θ. COVID

Μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας (24/5) στις δυο κλινικές COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, νοσηλεύονταν 37 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 16 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

«Ελπίζουμε η καθοδική αυτή τάση να συνεχιστεί και την τρέχουσα εβδομάδα και πολύ σύντομα όλοι οι νοσηλευόμενοι να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια τους. Τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι μια με δυο την ημέρα. Ευχή μας είναι να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε σχετικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Όσον αφορά την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID του Νοσοκομείου, σε αυτήν νοσηλεύονται 4 ασθενείς κι ως εκ τούτου οι κενές κλίνες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν πλήρης, ανέρχονται στις 3.

Όχι στον εφησυχασμό – Ναι στην τήρηση των μέτρων – Να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλεί στους πολίτες να μην εφησυχάζουν, να συνεχίσουν να τηρούν πιστά τα μέτρα και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέχρις ότου χτιστεί το τείχος ανοσίας, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, κάλεσε όσους έχουν την δυνατότητα και δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, να κλείσουν ραντεβού, ώστε να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

«Θα πρέπει να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του ενήλικου πληθυσμού για να πετύχουμε την ανοσία. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς που μας προτρέπουν να εμβολιαστούμε κι όχι τους αρνητές, οι οποίοι πρέπει να πειστούν κι αυτοί να το κάνουν για το καλό το δικό τους, αλλά και το δικό μας», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Κλειτσιώτης.

 

spot_img

Διαφημίσεις