Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Καβάλα: «Ύποπτο» κρούσμα κορωνοϊού στο Blue Star Myconos

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μέλος του πληρώματος του Blue Star Myconos που το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020 βρισκόταν στο λιμάνι της Καβάλας εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αφού λήφθηκαν δείγματα, ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το πλοίο με 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα απέπλευσε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας και τα ξημερώματα της Πέμπτης έφτασε στην Μύρινα της Λήμνου, όπου τέθηκε σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μέλους του πληρώματος. Στο λιμάνι της Λήμνου αποβιβάστηκαν 127 επιβάτες οι οποίοι ενημερώθηκαν από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που στάλθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, αναμένονται σήμερα το μεσημέρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – F/B BLUE STAR MYCONOS

Εχθές, 11/3/2020, στο πλοίο BLUE STAR MYCONOS, προ της αναχωρήσεως αυτού, προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίος-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκος-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς, αναφέρθηκε από τον γιατρό του πλοίου περίπτωση μέλους πληρώματος, το οποίο παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για τον λιμένα της Λήμνου σε εκτέλεση του δρομολογίου του.

Με τον κατάπλου στον λιμένα της Λήμνου, το πλοίο ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ ) και των Λιμενικών Αρχών, το πλοίο παραμένει στον λιμένα Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς, αργότερα σήμερα.

127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν, έχοντας λάβει οδηγίες από τις Υγειονομικές Αρχές Λήμνου, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παραμένουν στο πλοίο.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

Διαφημίσεις