Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Θέμα χρόνου η επίσημη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Ημέρα:

Ξενοφών Κροκίδης: Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα Μαρτίου / Είμαι αντίθετος στην πρόταση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Κ. να κλείσει η κλινική COVID / Ακούσαμε ότι θα ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά

 

Θέμα χρόνου θεωρεί ότι είναι η κήρυξη της λήξης της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Ωστόσο, όπως τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», είναι αντίθετος με το κλείσιμο της κλινικής COVID στο Γ.Ν.Κ., τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη από την υφιστάμενη μείωση των περιστατικών.

«Γενικά πάντως είμαστε σε καλό δρόμο – Στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, νοσηλεύεται καθημερινά σχετικά μικρός αριθμός ασθενών»

«Πράγματι έχουμε μπροστά μας τον Φεβρουάριο, ενώ πολλές φορές οι ιογενείς λοιμώξεις συνεχίζονται μέχρι και τα μέσα Μαρτίου. Γενικά πάντως είμαστε σε καλό δρόμο. Στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, νοσηλεύεται καθημερινά σχετικά μικρός αριθμός ασθενών. Βέβαια από τα πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. ακούμε ότι επίκειται ένα μικρό κύμα κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, που σε συνδυασμό με τα κρούσματα γρίπης και αυτά του συγκυτιακού ιού για τα παιδιά, θα δώσουν ένα εκρηκτικό, όπως λένε, κοκτέιλ. Αυτό είναι ένα από τα επιχειρήματα που με έκαναν να είμαι αντίθετος στην πρόταση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Κ. να κλείσει η κλινική COVID», σημείωσε σχετικά ο κ. Κροκίδης.

«Χρειάζεται όλοι εμείς να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα Μαρτίου…»

 «Θεωρώ ότι εφόσον τα πήγαμε καλά, δεν πρέπει τώρα στα τελειώματα να το χαλάσουμε, γι’ αυτό πιστεύω ότι και τον Φεβρουάριο πρέπει να μείνει σε λειτουργία η κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ώστε να δούμε τα δεδομένα στο τελευταίο δεκαήμερό του, αν δηλαδή θα την κλείσουμε εντελώς και τα λίγα που θέλω να πιστεύω περιστατικά που θα νοσηλεύονται, αυτά να είναι σε θαλάμους των Παθολογικών ή Πνευμονολογικών και άλλων κλινικών του νοσοκομείου μας, ξεχωριστά βέβαια από τα άλλα περιστατικά. Πάντως χρειάζεται όλοι εμείς να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα Μαρτίου», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ.

«Νομίζω ότι τα χειρότερα τα έχουμε περάσει…»

«Σε λίγο νομίζω ότι πρέπει να κηρυχθεί το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που το περιμένουμε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Νομίζω ότι τα χειρότερα τα έχουμε περάσει. Χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών, όλου του προσωπικού και του διοικητικού, λειτουργήσαμε καλά, αλλά πάντα θα βάζω σε πρώτη μοίρα τους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών που πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν αυτά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης.

«Ακούσαμε κάτι ευχάριστο από τον κ. Πλεύρη, ότι επίκειται με βάση και το οικονομικό περιθώριο, να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ευχόμαστε να γίνει…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ. αναφέρθηκε και στην πιθανότητα ένταξης των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Ακούσαμε κάτι ευχάριστο από τον κ. Πλεύρη, ότι επίκειται με βάση και το οικονομικό περιθώριο, να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ευχόμαστε να γίνει κάτι τέτοιο. Τα τρία χρόνια της πανδημίας περάσαμε δύσκολα και νομίζω ότι πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση και πέρα από δυνατότητες του προϋπολογισμού όλοι οι υγειονομικοί να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ξενοφών Κροκίδης.

«Η Παθολογική Κλινική έχει μια πληρότητα της τάξης του 80%, ενώ πρόσφατα είχαμε και τεκμηριωμένη γρίπη τύπου Α, που έδωσε επιπλοκή από το αναπνευστικό σύστημα…»

 Τέλος, όσον αφορά την εικόνα με την γρίπη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο κ. Κροκίδης δήλωσε: «Η Παθολογική Κλινική έχει μια πληρότητα της τάξης του 80%, ενώ πρόσφατα είχαμε και τεκμηριωμένη γρίπη τύπου Α, που έδωσε επιπλοκή από το αναπνευστικό σύστημα. Άρα και η πραγματική γρίπη δεν είναι αμελητέα και κάποιους θα τους οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη και κατ’ επέκταση σε νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα περιστατικά πρέπει να μένουν στο σπίτι, να τρέφονται σωστά και να αντιμετωπίζουν τον πυρετό και τα άλλα συμπτώματα. Αν είναι πραγματική γρίπη δεν χρειάζεται αντιβίωση, γιατί είναι μια ιογενής λοίμωξη, αυτό πρέπει να το τονίσουμε σε όλους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...