Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Θέλει υπομονή και επιμονή η «μάχη» με τον κορωνοϊό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Λίγη υπομονή ακόμη, ώστε να μη ξεφύγει η καλή εικόνα που υπάρχει στην περιοχή μας, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ζήτησε από τους πολίτες, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ. και τον αντιπεριφερειάρχη, την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας. Όντως βρισκόμαστε σε μια ύφεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία. Βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες και πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι ορατός ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος, το οποίο θα είναι καταστροφικό για όλους και για την Οικονομία. Θέλει λίγη υπομονή ακόμη…»

«Αυτό που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα να μη ξεφύγει. Είναι ορατός ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος, το οποίο θα είναι καταστροφικό για όλους και για την Οικονομία. Θέλει λίγη υπομονή ακόμη. Από τη στιγμή που έχουμε τα εμβόλια και σιγά σιγά θα αυξάνει ο αριθμός τους, ένα δίμηνο αν προσέξουμε και με τη βοήθεια του καιρού, παρότι έχουμε κουραστεί, θα ξεπεράσουμε αυτόν τον ιό», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί από τις μεταλλάξει του ιού, αλλά και πως βλέπει την πορεία των εμβολιασμών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Κ. απάντησε: «Αυτά θα τα έχουμε, καθώς όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται. Αφού έχουμε προχωρήσει τόσο γρήγορα στα εμβόλια, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τα ιατρικά δεδομένα, είναι σίγουρο ότι μέχρι στιγμής πιάνουν τις περισσότερες από αυτές τις μεταλλάξεις. Έχουμε λοιπόν τα όπλα, αλλά για να δράσουν χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη. Ο εμβολιασμός προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος συγκεκριμένου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί στις περισσότερες δομές της περιοχής μας και είναι σε εξέλιξη. Απλά περιμένουμε περισσότερα εμβόλια, όπως άλλωστε όλες οι χώρες, ώστε να τελειώνουμε πιο σύντομα».

«Η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας τηρούν τα μέτρα και κάνω έκκληση να συνεχιστεί αυτό, ώστε το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα…»

Από τη μεριά του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Συζητήσαμε την πορεία, αλλά και κάναμε μια ανασκόπηση της κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας. Μας ενημέρωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, όπως και τον κ. Αντωνιάδη, αλλά και τις υπηρεσίες της Π.Ε.Κ. για την καλή δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα. Η κατάσταση συνολικά στη χώρα, αλλά και στην Καβάλα, παρά τα προβλήματα, δείχνει να είναι σε μια ύφεση. Αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Το αντίθετο, θα έπρεπε να μας κρατά σε εγρήγορση, ώστε να κρατάμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα συνεχίσουμε έτσι. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στο 2021 θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, αντιμετωπίζοντας αυτήν την υγειονομική κρίση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας τηρούν τα μέτρα και κάνω έκκληση να συνεχιστεί αυτό, ώστε το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα».

«Η γενική εικόνα είναι καλή, όντως τηρούνται τα μέτρα, απλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή έξω από τα καταστήματα, ιδίως σε μεγάλες αλυσίδες και σούπερ μάρκετ. Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, είναι ανάμεσα μας»

Τέλος, από τη μεριά του ο Κώστας Αντωνιάδης στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Γίνεται αντιληπτό από όλους μας ότι είναι λογικό οι συμπολίτες μας, να έχουν κουραστεί λόγω της πανδημίας. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας και στους εαυτούς μας. Από την άλλη όμως πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στην Π.Ε.Κ. οι υπηρεσίες μας προσπαθούν να περάσουν αυτό το μήνυμα στους συμπολίτες μας. Τονίζουμε επίσης σε καταστηματάρχες και καταναλωτές ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά φαινόμενα που είδαμε Οκτώβριο και Νοέμβριο με κλειστά καταστήματα. Η γενική εικόνα είναι καλή, όντως τηρούνται τα μέτρα, απλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή έξω από τα καταστήματα, ιδίως σε μεγάλες αλυσίδες και σούπερ μάρκετ. Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, είναι ανάμεσα μας».

spot_img

Διαφημίσεις