Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Είναι σαν έχουμε στα χέρια μας ένα isolation box, χωρίς κανένα απολύτως κόστος...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το πρωί της Τετάρτης (18/3) πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή προς χρήση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID – 19.

«Η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα είναι ένας επιπλέον χώρος διαλογής ασθενών, αμέσως μετά την πύλη του νοσοκομείου. Εκεί θα λαμβάνεται το ιστορικό όσων εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα σχετικά με τον κορωνοϊό», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Είναι σαν έχουμε στα χέρια μας ένα isolation box, χωρίς κανένα απολύτως κόστος…»

«Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Αντωνιάδη και τον Σταύρο Κιβράκη που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μου να μεταφερθεί η συγκεκριμένη μονάδα, που τα τελευταία χρόνια δεν είχε αξιοποιηθεί στο νοσοκομείο μας. Είναι σαν έχουμε στα χέρια μας ένα isolation box, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Αξιοποιούμε ένα εργαλείο που τόσα χρόνια ήταν παροπλισμένο, που χρειάστηκε εν τέλει να το χρησιμοποιήσουμε λόγω των καταστάσεων της πανδημίας του κορωνοϊού», ανέφερε στη συνέχεια ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Τα μέτρα ασφαλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μπορούν να χαρακτηριστούν δρακόντεια…»

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε: «Όπως όλοι γνωρίζουν, τα μέτρα ασφαλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μπορούν να χαρακτηριστούν δρακόντεια. Στην κεντρική πύλη υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής και υπάλληλος security. Γίνεται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στο νοσοκομείο μας κι όσοι διαπιστώνεται ότι είναι εμπύρετοι, έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνονται στον χώρο που πρέπει, ανάλογα με τον σκοπό επίσκεψής τους στο Γ.Ν.Κ. Όσοι όμως έχουν πυρετό μεταφέρονται στο θάλαμο της βραχείας νοσηλείας, όπου εξετάζονται από τους γιατρούς μας κι αν χρειαστεί λαμβάνουμε δείγμα για κορωνοϊό, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στην Θεσσαλονίκη».

«Οι οδηγίες τηρούνται κατά γράμμα από όλους μας κι αυτό είναι το ευχάριστο»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται πλήρως στις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Πραγματικά διαπιστώνω ότι οι συμπολίτες μας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Έρχονται όντως μόνο τα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο μας, οι επισκέψεις φυσικά εδώ και μέρες έχουν διακοπεί, το έχει κατανοήσει ο κόσμος, δεν γκρινιάζει, ανταποκρίνεται στις οδηγίες των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπαλλήλων φύλαξης, δεν έχουμε κανένα παρατράγουδο, όλο αυτό το διάστημα. Από εδώ και πέρα πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Οι οδηγίες τηρούνται κατά γράμμα από όλους μας κι αυτό είναι το ευχάριστο».

Διαφημίσεις