Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η ετοιμότητα γιατρού του νοσοκομείου Καβάλας έσωσε την ζωή 45χρονου

Ακολούθησε μας

Του Θανάση Πάσχου

Συγχαρητήρια στον Τριανταφυλλίδη Χάρη, Ιατρό Επιμελητή Α’ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας που χάρη στην υψηλή εξειδίκευσή του στην Αμερική και στην ετοιμότητα του, παρόλο που δεν εφημέρευε, έσωσε τη ζωή από πιθανότατο μοιραίο συμβάν, ενός 45χρονου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 14/9/2020.

Ο ασθενής είχε μαζί του εκτός από τον Ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό, και τη θεία χάρη στη μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Συγκεκριμένα ο γιατρός προέβη στην Ενδοσκοπική αφαίρεση ξένου σώματος (σιλικονούχο τμήμα βαλβίδας ομιλίας ενός cm περίπου-ως η φωτογραφία παρακάτω) που σφηνώθηκε στην κύρια τρόπιδα, εξαιρετικά επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή του ασθενούς σημείο, όπως μου είπαν άλλοι φίλοι ιατροί που συζήτησα το συμβάν μια που εγώ δεν είμαι γιατρός.

Η δυσκολία της επέμβασης έγκειτο και στο υλικό (σιλικόνη ιδιαίτερα ελαστική). Αφαιρέθηκε δε σε χρόνο λιγότερο των 10 λεπτών.

Τυχερός ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας που έχει στη διάθεσή του ιατρούς σαν τον κ. Τριανταφυλλίδη με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΣΧΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα