Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη «γειτονιά» μας επηρεάζει το Γ.Ν.Κ.

Ντίνος Κλειτσιώτης: Παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό / Δυστυχώς οι πρώτες δόσεις εμβολίων είναι πλέον ελάχιστες στην περιοχή μας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σημαντικό αντίκτυπο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έχει η μεγάλη έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, καθώς εκ των 42 ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική και τη Μ.Ε.Θ. COVID του Γ.Ν.Κ., οι 18 προέρχονται από τις προαναφερθείσες περιοχές.

Όπως επισήμανε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Π.Ε. Καβάλας η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται σημαντικά, γεγονός που αποτυπώνεται και στους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο.

«Τα άτομα που νοσηλεύουμε από την Π.Ε. Καβάλας είναι πλέον πολύ λιγότερα, απ’ ό,τι το προηγούμενο δεκαπενθήμερο…»

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα παρουσιάζουν πτώση στην περιοχή μας και αντίστοιχα τα άτομα που νοσηλεύουμε από την Π.Ε. Καβάλας είναι πλέον πολύ λιγότερα, απ’ ό,τι το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Δυστυχώς όμως στις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, τα περιστατικά έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε αυτές τις δυο περιοχές, επηρεάζει άμεσα και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς νοσηλεύουμε ασθενείς από εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Κλειτσιώτης.

Η κάπως καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η Π.Ε. Καβάλας αποτυπώνεται και στον μικρότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ στο Γ.Ν.Κ.

Παραθέτοντας στη συνέχεια τα στοιχεία με τον αριθμό των νοσηλευομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (απόγευμα Τετάρτης 20/10), σημείωσε ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID νοσηλεύονται 5 ασθενείς, όλοι τους ανεμβολίαστοι και κάτω των 70 ετών. Αντίστοιχα στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύονται 37 ασθενείς, εκ των οποίων των 90% είναι ανεμβολίαστοι.

Η κάπως καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η Π.Ε. Καβάλας αποτυπώνεται και στον μικρότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ στο Γ.Ν.Κ. Την Τετάρτη (20/10) έγιναν 62 συνολικά εκ των οποίων τα 7 βρέθηκαν θετικά.

«Παρά τα αυξημένα περιστατικά που μας έρχονται και από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 40 άτομα την ημέρα. Έτσι δεν είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τον 3ο όροφο…»

«Γενικότερα, το καλό της υπόθεσης είναι ότι παρά τα αυξημένα περιστατικά που μας έρχονται και από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 40 άτομα την ημέρα. Έτσι δεν είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τον 3ο όροφο, που για να είμαι ειλικρινής δεν μπορούμε να τον στελεχώσουμε, καθώς σε αναστολή εργασίας είναι 47 νοσηλεύτριες. Για άλλη μια φορά θέλω να τους στείλω μήνυμα επιστροφής στη δουλειά τους. Να ενημερωθούν καλύτερα και να δουν ότι οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί στο 99%. Μάλιστα πρόσφατα μια ακόμη γιατρός μας επέστρεψε στη θέση της, καθώς αποφάσισε τελικά να εμβολιαστεί. Επίσης να δουν ότι το 50% των γιατρών του νοσοκομείου μας έκαναν και την 3η δόση. Αυτό πρέπει να τους προβληματίσει! Πως οι γιατροί που έχουν την επιστημονική γνώση έκαναν και την 3η δόση και όσοι παραμένουν σε αναστολή επιμένουν να μην το κάνουν», ανέφερε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό – Έγιναν οι συμβάσεις για την κάλυψη κενών για διοικητικό – τεχνικό προσωπικό και καθαρίστριες

Όσον αφορά την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από εργαζόμενους του Γ.Ν.Κ. που δεν εμβολιάστηκαν, ο διοικητής του νοσοκομείου υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει συμβάσεις για να καλύψουμε τα κενά στις καθαρίστριες, το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό. Αυτό έχει λυθεί. Το πρόβλημα μας είναι στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ από την δεξαμενή που υπάρχει στην Υγειονομική Περιφέρεια έχουν κληθεί πάνω από 25 νοσηλευτές να αναλάβουν υπηρεσία δεν δέχονται. Θέλω να τους δικαιολογήσω καθώς οι συμβάσεις είναι για έναν χρόνο. Οι περισσότεροι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές και δεν θέλουν να φύγουν για έναν χρόνο. Είναι ανασταλτικός παράγοντας. Πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα με τις καθαρίστριες. Ωστόσο οι νοσηλεύτριες που έχουν μείνει δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και θέλω να τις ευχαριστήσω δημόσια».

«Δυστυχώς οι πρώτες δόσεις εμβολίων είναι πλέον ελάχιστες στην περιοχή μας – Ίσως χρειαστεί μια νέα καμπάνια, ένα νέο κίνητρο…»

Όσον αφορά τους χαμηλούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται πλέον το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στην Π.Ε. Καβάλας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης ανέφερε: «Δυστυχώς οι πρώτες δόσεις εμβολίων είναι πλέον ελάχιστες στην περιοχή μας. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, ώστε να δούμε πως θα καταφέρουμε να πείσουμε όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν πειστεί. Ίσως χρειαστεί μια νέα καμπάνια, ένα νέο κίνητρο. Γίνονται προσπάθειες και από τους τοπικούς φορείς, τους ευχαριστώ όλους. Δυστυχώς όμως όλα αυτά δεν επαρκούν. Πρέπει να βρεθεί κι άλλος τρόπος πιο ελκυστικός».

spot_img

Διαφημίσεις