Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ευάγγελος Καμπουρίδης: Οι ιδιώτες γιατροί έπρεπε από μόνοι τους να ενισχύσουν τα νοσοκομεία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Υποχρεωτικές μετατάξεις – επιτάξεις γιατρών θα γίνουν στην Μακεδονία και Θράκη. Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ευάγγελος Καμπουρίδης σημείωσε ότι από μόνοι τους οι ιδιώτες γιατροί έπρεπε να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία.

«Σε μια ιδανική κατάσταση νομίζω ότι δεν θα χρειαζόταν οι επιτάξεις Θα μπορούσαν δηλαδή οι ιδιώτες γιατροί απλά να βοηθήσουν σε καταστάσεις κρίσιμες ως αυτές που ζούμε, κρίσιμες για τα νοσοκομεία κυρίως.

Δηλαδή αυτή την στιγμή πάσχουμε κυρίως στα νοσοκομεία και σαφώς θα έπρεπε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη λίστα γιατρών. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται μετάταξη ή πρόσκληση γιατρών αλλά αφού δεν έχει εκφραστεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τουλάχιστον τόσο ώστε να μας βοηθήσει δεν υπάρχει και άλλη επιλογή» σχολίασε αρχικά.

Πρόκειται για ένα μέτρο που έφερε αντιδράσεις “Τον καθένα θα τον έβρισκε αντίθετο. Αλλά σε μια θεωρητική βάση δεν θα έπρεπε οι ιδιώτες από μόνοι τους να λάβουν μέρος σε αυτή την κίνηση; Από την στιγμή που γίνεται αυτός ο χαμός, από την στιγμή που τα νοσοκομεία χρειάζονται προσωπικό, δεν θα έπρεπε να έρθουν από μόνοι τους περισσότεροι; Σε κανέναν δεν αρέσει η επίταξη, αλλά από εκεί και πέρα τι άλλο να γίνει;

Δεν έχουμε βοήθεια από τους ιδιώτες γι’ αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μακάρι να είχαμε και εδώ δεν θα φτάναμε ποτέ. Αλλά στην Καβάλα για παράδειγμα, στην πρόσκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς, δεν εμφανίσθηκε ούτε ένας. Παρότι ότι υπήρχαν ιδιώτες και είχανε γίνει όλα τα νομοθετικά βήματα από την κυβέρνηση ώστε να μπορέσουν να έρθουν. Αλλά τελικά ούτε ένας δεν ήρθε. Αυτό είναι σωστό; Θεωρητικά και εγώ κατακρίνω την επίταξη. Αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Καμία συμμετοχή στην Καβάλα. Ούτε ένας ιδιώτης γιατρός δεν ήρθε στο νοσοκομείο μας. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχομε και μεγάλη προσφορά. Αλλιώς τι κάνουμε;».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία τους. “Ευτυχώς έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Λίγο ο φόβος για αυτό που γίνεται, λίγο τα νέα, έφεραν νέους εμβολιασμούς επιτέλους. Μήπως και καταλάβουμε ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. Ακόμη και τα φάρμακα που περιμένουμε Δεκέμβριο, Ιανουάριο, ακόμη και αυτά είναι συμπληρωματικά. Με τη διασπορά που έχουμε πια, η μόνη λύση είναι το εμβόλιο. Τα φάρμακα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Αν κάποιος σκέφτεται ότι επειδή θα έρθουν τα φάρμακα δεν χρειάζεται να γίνουν εμβόλια κάνει λάθος. Φάρμακα μαζί με εμβόλιο λοιπόν. Αυτή είναι η λύση. Όσο σκέφτονται τον εμβολιασμό, ας πάψουν να σκέφτονται και ας το κάνουν. Δεν έχουμε άλλη λύση» τόνισε.

spot_img

Διαφημίσεις