Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ενημέρωση για το μελάνωμα από τον σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Ακολούθησε μας

Συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας για την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Έτσι το πρωί της Πέμπτης (22/6), τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του μελανώματος, ενώ δώρισαν αντηλιακές κρέμες προσώπου και σώματος σε γυναίκες και άνδρες, που ήταν προσφορά ελληνικών εταιρειών.

Μεγάλη προσοχή στα παιδιά που έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα

«Ο Σύλλογος μας είναι και πάλι εδώ, στις επάλξεις για την ενημέρωση του κοινού της πόλης μας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κυρίως στη πρόληψη που είναι η θεραπεία. Προσοχή στον ήλιο που είναι πλέον πολύ επικίνδυνος τις μεσημβρινές ώρες. Δεν πρέπει να εκτιθέμεθα ακάλυπτοι, πρέπει να φοράμε πάντα κάτι, να καθόμαστε κάτω από μια ομπρέλα ή να φοράμε ένα ελαφρύ μπλουζάκι που να καλύπτει τα μέλη μας. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το αντηλιακό και να το ανανεώνουμε ανά μια με δυο ώρες. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στα μικρά παιδιά που έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα», τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρδύρη.

Αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο τα μελανώματα…

Να σημειωθεί ότι το μελάνωμα είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου του δέρματος, που καραδοκεί ειδικά στην διάρκεια των θερινών μηνών. «Εδώ και πολλά χρόνια ο ήλιος είναι επικίνδυνος και όσο πάει γίνεται όλο και περισσότερο. Τα μελανώματα από χρόνο σε χρόνο αυξάνονται και αυτό είναι πολύ κακό. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αδιαφορούν πηγαίνοντας για μπάνιο τις χειρότερες ώρες 12 με 3 το μεσημέρι, παραβλέποντας πόσο μεγάλο κακό κάνουν στο δέρμα τους και κατ’ επέκταση στην υγεία τους. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζουν και οι ανοιχτόχρωμοι βόρειοι επισκέπτες μας, που κυριολεκτικά ψήνονται κάτω από τον ήλιο, προκειμένου να γυρίσουν στην πατρίδα τους με το χρώμα που δίνει ο ελληνικός ήλιος. Το τι αποτελέσματα θα έχουν το φανταζόμαστε μακροχρόνια και το απευχόμαστε», δήλωσε καταληκτικά η κ. Μαρδύρη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα