Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

«Εβδομάδα Υγείας» με πολλές δράσεις στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Τις περισσότερες δράσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα έχει η Π.Ε. Καβάλας στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 16 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου.  

«Στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στη Θάσο, έχουμε περί τις 28 δράσεις που αφορούν ένα ευρύτατο πεδίο, όπως είναι άλλωστε η δημόσια υγεία. Επιλέξαμε, βάσει της θεματολογίας που συμφωνήσαμε, να επικεντρωθούμε κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τις έξεις, την αιμοδοσία, τα Α.Μ.Ε.Α., τον εμβολιασμό και την υγιεινή διατροφή», τόνισε μιλώντας για το θέμα στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με φορείς, καθώς θα ήταν αδύνατο για την περιφέρεια να τα κάνει από μόνη της…»

«Οι δράσεις μας επεκτείνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από παιδιά δημοτικού και φτάνουμε μέχρι ηλικιωμένους. Αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με φορείς, καθώς θα ήταν αδύνατο για την περιφέρεια να τα κάνει από μόνη της. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να συνεργαστούμε κάτω από την ομπρέλα της Π.Ε. Καβάλας με όλους αυτούς τους φορείς και να τους ενισχύσουμε όπως μπορούμε, να τους συντονίσουμε, για ένα όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα, με την έννοια να πραγματοποιηθεί κάτι πιο μαζικό και να περάσει ένα ευρύτερο μήνυμα προς την κοινωνία», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Περνά ένα μήνυμα προς τους πολίτες ότι θα πρέπει να πάρουν την υγεία στα χέρια τους, να μην την αμελούν, να ενημερώνονται για να προλαμβάνουν»

«Το σύνθημα της «Εβδομάδας Υγείας» που είναι το «Συμμετέχω, ενημερώνομαι, προλαμβάνω για να προστατέψω την υγεία μου», είναι σημαντικό, καθώς η συμμετοχή και η ενημέρωση οδηγούν στην πρόληψη κι αυτή με τη σειρά της στην προστασία της υγείας. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στους πολίτες. Προφανώς δεν εξαντλούνται με τις δράσεις μας όλα τα θέματα δημόσιας υγείας, ούτε λύνονται όλα τα προβλήματα, αλλά περνά ένα μήνυμα προς τους πολίτες ότι θα πρέπει να πάρουν την υγεία στα χέρια τους, να μην την αμελούν, να ενημερώνονται για να προλαμβάνουν, ώστε το επίπεδο της υγείας μας να είναι υψηλό, ακόμη και στις δύσκολες εποχές που σήμερα ζούμε», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ποικιλία εκδηλώσεων και αποκέντρωση αυτών ο στόχος της «Εβδομάδας Υγείας» στην Π.Ε. Καβάλας

«Αυτό που βάλαμε σαν στόχο εδώ στην Καβάλα, είναι να υπάρχει μια ποικιλία. Αυτό που επίσης θελήσαμε είναι να υπάρχει μια αποκέντρωση. Προφανώς υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να πάμε και σε άλλα μέρη. Είναι αδύνατο όμως να πάμε παντού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη περιφερειακή ενότητα με τόσες πολλές δράσεις, 28 στο σύνολο, όπως στη δική μας. Προσπαθούμε να περάσουμε μηνύματα όπου μπορούμε, στον δρόμο, στα σχολεία, στο σπίτι κι αλλού. Η δημόσια υγεία μπορεί να είναι παντού, σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιαδήποτε περιοχή. Έχει ευρύτατο πεδίο, άρα προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, προστατεύουμε την υγεία μας», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...