Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Διαχειρίσιμος ο αριθμός των κρουσμάτων στο ΓΝΚ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Όντως υπάρχει μια μερίδα εργαζομένων στο νοσοκομείο μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν δεν το κάνουν από 1η Σεπτεμβρίου δυστυχώς θα υπάρχει αναστολή

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Είναι γεγονός, ότι παρά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ. είναι απόλυτα διαχειρίσιμος».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στον αριθμό των νοσηλευομένων στην κλινική, αλλά και στη Μ.Ε.Θ. COVID του Γ.Ν.Κ., οι οποίοι στο σύνολό τους είναι ανεμβολίαστοι!

«Αυτό που θέλω να επισημάνω και να το ακούσουν καλά οι συμπολίτες μας είναι ότι τα άτομα που νοσηλεύουμε είναι όλα ανεμβολίαστα…»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στον «Ε» ο κ. Κλειτσιώτης, μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής (6/8), στην κλινική COVID του νοσοκομείου, νοσηλεύονταν 10 συνολικά ασθενείς, οι 4 εκ των οποίων από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενώ οι υπόλοιποι 6 από την Π.Ε. Καβάλας.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύεται ένας ασθενής.

«Αυτό που θέλω να επισημάνω και να το ακούσουν καλά οι συμπολίτες μας είναι ότι τα άτομα που νοσηλεύουμε είναι όλα ανεμβολίαστα κι αυτό δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν τον ιό, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάζονται νοσηλεία, δεν νοσούν βαριά, σε αντίθεση με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Γι’ αυτό τους παρακαλώ να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν άμεσα. Όσοι δεν το έχουν κάνει δεν πιστεύω ότι όλοι είναι αντιεμβολιαστές. Θα πρέπει να ενημερωθούν από τον γιατρό τους, που σε όλα τα άλλα τον εμπιστεύονται και να το κάνουν. Ίσως δεν έχουν ενημερωθεί σωστά», τόνισε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Όντως ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει πάρα πολύ. Οπωσδήποτε έχει επηρεάσει πολύ το καλοκαίρι, οι διακοπές, αλλά και ο καύσωνας…»

Όσον αφορά τις ηλικίες των νοσηλευομένων αυτές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 55 με 60 έτη, ενώ υπάρχει και ασθενής 34 ετών, καθώς και δυο υπερήλικες.

Σχετικά με την κάμψη που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα και στην Π.Ε. Καβάλας οι εμβολιασμοί, ο κ. Κλειτσιώτης ανέφερε: «Όντως ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πέσει πάρα πολύ. Οπωσδήποτε έχει επηρεάσει πολύ το καλοκαίρι, οι διακοπές, αλλά και ο καύσωνας. Πιστεύω και ελπίζω ότι από τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία και τα μέτρα θα είναι πιο δύσκολα για τους ανεμβολίαστους, θα έχουμε μια αύξηση των εμβολιασμών, ώστε να καταφέρουμε να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Είμαστε και στην Π.Ε. Καβάλας σε ένα καλό επίπεδο, αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να φτάσουμε στο 75 με 80%. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας με όσους νόσησαν είμαστε στο 65%. Κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τους ανεμβολίαστους και ειδικά όσους είναι άνω των 50 ετών».

«Όντως υπάρχει μια μερίδα εργαζομένων στο νοσοκομείο μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν. Για όσους δεν το κάνουν από 1η Σεπτεμβρίου δυστυχώς θα υπάρχει αναστολή»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ανεμβολίαστο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο υποχρεούται να εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Αυγούστου, ο κ. Κλειτσιώτης απάντησε: «Όντως υπάρχει μια μερίδα εργαζομένων στο νοσοκομείο μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Από τους 1.000 εργαζόμενους, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται στο 75%. Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν. Για όσους δεν το κάνουν από 1η Σεπτεμβρίου δυστυχώς θα υπάρχει αναστολή κάτι που γνωρίζουν. Από το υπουργείο μας έχει δοθεί εντολή να πάρουμε από τους επικουρικούς που υπάρχουν σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια, είτε νοσηλευτές, είτε διοικητικό προσωπικό».

spot_img

Διαφημίσεις