Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Γέμισαν οι κλινικές του Νοσοκομείου Καβάλας

Ημέρα:

Γεμάτες είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Αχιλλέας Γερόπουλος.

«Υπάρχουν ασθενείς σε όλα τα τμήματα. Οι δύο Παθολογικές Κλινικές είναι φουλ, πάνω από το 100%, το ίδιο συμβαίνει στις Πνευμονολογικές, η Χειρουργική μας επίσης είναι γεμάτη, η Νευροχειρουργική, η Ορθοπεδική. Αυτή την στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύει πάνω από 200 ασθενείς στο σύνολό τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Γερόπουλος.

«Περιμένουμε να αφήσουμε τους δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, να κυλήσουν διότι είναι οι πιο δύσκολοι του χρόνου από άποψη ιώσεων…»

Καλύτερα ωστόσο είναι τα πράγματα στην Κλινική του COVID, η οποία έχει αυτήν τη στιγμή 12 ασθενείς. «Πάνω κάτω κυμαινόμαστε σ’ αυτό το επίπεδο, καθημερινά λίγο πάνω από τους 10 ασθενείς. Ταυτόχρονα, τα εξωτερικά ιατρεία δίνουν ό,τι μπορούν και περιμένουμε να αφήσουμε τους δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, να κυλήσουν διότι είναι οι πιο δύσκολοι του χρόνου από άποψη ιώσεων, για να μπούμε σε μια διαδικασία να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την δημόσια υγεία στην Περιφέρειά μας», τόνισε ακόμη ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Είναι, όμως λίγο παράδοξο, να έχεις γιατρούς και να μην έχεις νοσηλευτές να δώσεις σε εξωτερικά ιατρεία. Τον άλλο μήνα, λογικά, θα ασχοληθούμε και με τους στόχους που θα βάλει το Νοσοκομείο Καβάλας…»

Όσον αφορά το θέμα του προσωπικού, ο Αχιλλέας Γερόπουλος επισήμανε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Καβάλα σ’ αυτόν τον τομέα είναι οι νοσηλευτές. Γιατρούς έχουμε, βέβαια χρειαζόμαστε και άλλους, ειδικότητες που δεν έχουμε, αλλά η αναλογία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι εις βάρος του νοσηλευτικού. Αν είχαμε περισσότερους νοσηλευτές θα μπορούσαν και οι γιατροί να δώσουν περισσότερα πράγματα. Είναι, όμως λίγο παράδοξο, να έχεις γιατρούς και να μην έχεις νοσηλευτές να δώσεις σε εξωτερικά ιατρεία. Τον άλλο μήνα, λογικά, θα ασχοληθούμε και με τους στόχους που θα βάλει το Νοσοκομείο Καβάλας. Να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, πέρα από τα καθιερωμένα που έχουν γίνει. Εκεί θα δούμε και τις προθέσεις που έχουν η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο. Να δούμε πού μπορούμε να πάμε το Νοσοκομείο Καβάλας με δεδομένο ότι εξυπηρετούμε την Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη. Αν δεν ξεκαθαρίσει και δεν πούμε πού το πάμε, εκεί θα φανεί και η διάθεση που έχουν όλοι. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο εξυπηρετεί τις παραπάνω πόλεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που χειρουργούνται εδώ και έρχονται από τον Έβρο. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για το Νοσοκομείο μας, λειτουργεί ως αναχαίτιση για όλη την Περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Η Καβάλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, πρέπει όμως αυτός ο ρόλος να ξεκαθαρίσει και να πάρει και το προσωπικό που αναλογεί σ’ αυτόν το ρόλο. Να λέμε ότι είμαστε Νοσοκομείο και να παρακαλάμε να πάρουμε νοσηλευτές δεν λέει τίποτα».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...