Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην δομή «Ασημακοπούλου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας μεταναστών του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στην Καβάλα, καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας έφτασε στο 10%.

Ο διοικητής της δομής Δημήτρης Ρέμμος, μιλώντας στην τηλεόραση του Center ανέφερε ότι σε 83 τεστ που έγιναν σήμερα βρέθηκαν 11 θετικά. Επίσης δύο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας. Πρόκειται για μία έγκυο και έναν άντρα ο οποίος πήγε για εγχείριση και βρέθηκε θετικός. Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 53.

Ο κ. Ρέμμος πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις κοινόχρηστες τουαλέτες και τα μπάνια που φαίνεται να αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού. Ανέφερε ακόμη ότι δημιουργήθηκε τρίτος χώρος απομόνωσης στην δομή, ενώ καθημερινά γίνονται 50-60 τεστ.

Στο μεταξύ το σαββατοκύριακο σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε χώρους της δομής και ειδικά σε σημεία της περίφραξης από τα οποία κάποιοι βγαίνουν έξω, παραβιάζοντας το μέτρο απαγόρευσης εξόδου που έχει επιβληθεί. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε ο κ. Ρέμμος, ζητήθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να αναλάβει την φύλαξη του χώρου εταιρεία security.

spot_img

Διαφημίσεις