Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Αυξάνονται ανησυχητικά οι νοσηλευόμενοι στην κλινική COVID

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ελπίζουμε να είναι κάτι το παροδικό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ανησυχητική είναι η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας το τελευταίο τριήμερο, καθώς συνολικά νοσηλεύονται σε αυτή 9 ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη, οι 5 ασθενείς προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και οι 4 από τη γειτονική Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 9 είναι ανεμβολίαστοι.

«Ειδικά οι ηλικίες άνω των 50 -55 ετών, πρέπει άμεσα να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο τους – Δεν πρέπει να χάνεται ούτε μια μέρα…»

«Για ένα δεκαήμερο περίπου στο Νοσοκομείο μας δεν υπήρχε ούτε ένας ασθενής που να νοσηλεύεται στην κλινική COVID, όμως δυστυχώς εδώ και λίγες ημέρες έχουμε συνολικά 9 ασθενείς (Δευτέρα 26 Ιουλίου). Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι και οι 9 ασθενείς είναι στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι. Αυτό νομίζω ότι δείχνει κάτι. Γι’ αυτό θα επισημάνω για πολλοστή φορά ότι όσο το δυνατό περισσότεροι πρέπει να εμβολιαστούμε. Ειδικά οι ηλικίες άνω των 50 -55 ετών, πρέπει άμεσα να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο τους. Από τα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα επηρεάζει τους ανεμβολίαστους σε ποσοστό πάνω από 95%. Επομένως δεν πρέπει να χάνεται ούτε μια μέρα χωρίς να κάνουμε το εμβόλιο, το οποίο είναι το δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν τις εμμονές τους, με την μη σωστή ενημέρωση, κάτι που τους οδηγεί στο να μην κάνουν το εμβόλιο», ανέφερε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

5 θετικά περιστατικά έδειξαν τα 81 τεστ που έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας (26/7)

Να σημειωθεί επίσης ότι μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (26/7) στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 81 τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 5 ήταν θετικά. Όσοι βρέθηκαν θετικοί αναχώρησαν για το σπίτι τους με τις ανάλογες οδηγίες.

«Η αύξηση των νοσηλευομένων στην κλινική COVID του Νοσοκομείου μας, είναι αλήθεια ότι μας ανησύχησε, μας θορύβησε κι ελπίζουμε να ήταν κάτι το παροδικό και να μην έχει ανάλογη συνέχεια το επόμενο διάστημα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις