Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Αυξάνεται η πίεση στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Αν η κατάσταση επιδεινωθεί υπάρχει ο φόβος ότι θα αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποιες από τις δραστηριότητες του νοσοκομείου...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες η πίεση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς συνολικά 57 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται στις δύο κλινικές και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID.

Ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ζήσει το νοσοκομείο μέρες του περσινού Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Γι’ αυτό και κάλεσε όλους όσοι είναι ανεμβολίαστοι να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο άμεσα.

«Τις τελευταίες ημέρες από εκεί που είχαμε περίπου 40 – 42 ασθενείς ξεπεράσαμε τους 55. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα…»

«Δυστυχώς η νέα εβδομάδα έχει αρκετά περιστατικά με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 50 άτομα και 7 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια σημαντική αύξηση, η οποία ελπίζουμε να μην συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ώστε να μη χρειαστεί να ζήσουμε πάλι όσα περάσαμε πέρυσι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Πριν από μια εβδομάδα τα εισιτήρια με τα εξιτήρια ήταν περίπου ίδια, όμως τις τελευταίες ημέρες από εκεί που είχαμε περίπου 40 – 42 ασθενείς ξεπεράσαμε τους 55. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης.

Δεν στέλνονται άλλοι ασθενείς από γειτονικά νοσοκομεία, σε αυτό της Καβάλας, ωστόσο αρκετοί ασθενείς από μόνοι τους, ειδικά από την Π.Ε. Δράμας, σπεύδουν στο Γ.Ν.Κ.

Να σημειωθεί ότι οι 11 εκ των 57 ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καβάλας, προέρχονται από άλλες περιοχές. Είχαν εισαχθεί και παραμένουν στο Γ.Ν.Κ. πριν από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και τα γειτονικά νοσοκομεία άρχισαν να δέχονται ασθενείς COVID. Πλέον δεν στέλνονται άλλοι ασθενείς από γειτονικά νοσοκομεία, σε αυτό της Καβάλας, ωστόσο αρκετοί ασθενείς από μόνοι τους, ειδικά από την Π.Ε. Δράμας, χωρίς να επισκεφθούν το εκεί νοσοκομείο, σπεύδουν στο Γ.Ν.Κ., το οποίο, όπως υπογράμμισε ο κ. Κλειτσιώτης, είναι υποχρεωμένο να τους νοσηλεύσει.

Ανεμβολίαστοι στην πλειονότητά τους όσοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID του Γ.Ν.Κ. είναι ανεμβολίαστοι. Πιο συγκεκριμένα οι 6 από τους 7. Και στις κλινικές COVID οι ανεμβολίαστοι πλησιάζουν σε ποσοστό το 90%. Οι ηλικίες όσων νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κορωνοϊό είναι από 37 μέχρι και 90 ετών. Μάλιστα πρόσφατα καταγράφηκαν και θάνατοι ασθενών, δυστυχώς, όλοι τους ανεμβολίαστοι.

«Είναι αριθμοί που θα πρέπει να προβληματίσουν όσους συμπολίτες μας παραμένουν ανεμβολίαστοι και επιμένουν σε αυτό. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πηγαίνει αρκετά καλύτερα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ειδικά οι ηλικίες άνω των 60 ετών επιβάλλεται να εμβολιαστούν στο σύνολό τους»

Αναφορικά με την αύξηση που παρατηρείται στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης και στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε: «Είναι γεγονός ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πηγαίνει αρκετά καλύτερα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ειδικά οι ηλικίες άνω των 60 ετών επιβάλλεται να εμβολιαστούν στο σύνολό τους. Ειδικά για όσους έχει περάσει το εξάμηνο, θα πρέπει να κάνουν την 3η δόση. Ήδη οι γιατροί του νοσοκομείου μας, όπου ένας μόνο είναι ανεμβολίαστος, έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Επισημαίνω το παράδειγμα των γιατρών μας, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι».

«Αν η κατάσταση επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, υπάρχει και πάλι ο φόβος ότι θα αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποιες από τις δραστηριότητες του νοσοκομείου…»

Σε σχέση με το αν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «κινδυνεύει» να γίνει και πάλι μονοθεματικό, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο περιστατικά κορωνοϊού, ο Ν. Κλειτσιώτης δήλωσε: «Προς το παρόν διατηρούμε όλες τις κλινικές μας, τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία. Όμως αν η κατάσταση επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, υπάρχει και πάλι ο φόβος ότι θα αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποιες από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του νοσοκομείου μας. Αυτό είναι ένας ακόμη λόγος, να το σκεφτούν καλύτερα οι ανεμβολίαστοι».

Επέστρεψαν στη θέση τους 5 νοσηλεύτριες – Κάλεσμα του διοικητή του Γ.Ν.Κ. και στις υπόλοιπες να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στο νοσοκομείο

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της έλλειψης νοσηλευτριών λόγω της αναστολής εργασίας που επιβλήθηκε σε όσες δεν εμβολιάστηκαν, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Το μόνο παρήγορο είναι ότι 5 νοσηλεύτριες έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, είτε γιατί εμβολιάστηκαν (3) είτε γιατί νόσησαν (2). Ελπίδα και ευχή μας είναι και οι υπόλοιπες να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να γυρίσουν. Δεν είναι ευχάριστο ούτε για εμένα που υπέγραψα αυτές τις αναστολές εργασίας. Να γυρίσουν το ταχύτερο δυνατό στη δουλειά τους. Τους χρειαζόμαστε, μας χρειάζονται όμως κι αυτές. Χρειάζονται τον μισθό τους, έχουν περάσει 2,5 μήνες που είναι σε αναστολή. Για άλλη μια φορά τις ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που μας προσέφεραν μέχρι τέλος Αυγούστου, αλλά δεν έχουν πάρει τη σωστή απόφαση. Πρέπει να επιστρέψουν».

spot_img

Διαφημίσεις