Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ασθενής επιτέθηκε και τραυμάτισε νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Νοσηλεύτρια του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καβάλας δέχτηκε επίθεση από γυναίκα ασθενή που προσήλθε για εξέταση τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η ασθενής, αλβανικής καταγωγής, που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, προσήλθε στο νοσοκομείο με δύο συμπατριώτες της. Της ζητήθηκε να δώσει όνομα και ΑΜΚΑ και αρνήθηκε. Όταν η νοσηλεύτρια είπε πως θα φωνάξει την Αστυνομία της επιτέθηκε και την τραυμάτισε στο πρόσωπο χτυπώντας την με μπουνιές. Η νοσηλεύτρια νοσηλεύεται σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Σχετικά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του υπέστη συνάδελφος μας, νοσηλεύτρια του ΤΕΠ Νοσοκομείου Καβάλας από ασθενή που προσήλθε για εξέταση! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση Το φαινόμενο αυτό έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά διότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς.

Η προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε να το αντιμετωπίσει μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού φύλαξης από κάθε βάρδια….

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο ,να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν!

Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαφημίσεις