Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Αργή η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Αλέξης Πολίτης: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας, ένα πιθανό τέταρτο πανδημικό κύμα θα αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Σε τοπικό επίπεδο η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη από το προηγούμενο διάστημα, όμως το κακό είναι ότι η αποκλιμάκωση αυτή γίνεται αργά και βασανιστικά, με αποτέλεσμα στο Νοσοκομείο μας να νοσηλεύονται ακόμη αρκετοί συμπολίτες μας. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρο πως διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα της διαδρομής. Χρειάζεται απλά προσοχή κι όχι εφησυχασμός».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος παράλληλα κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ώστε να επιτευχθεί κατά το δυνατό συντομότερο, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι θα ήταν καλό η κυβέρνηση να επιβραβεύσει με κάποιο τρόπο όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ συνεχάρη και τους νέους που έδειξαν μεγάλη θέληση να εμβολιαστούν.

«Αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα έχουμε χτίσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πολυπόθητου τείχους ανοσίας, σε μια περιοχή που περιμένει πως και πως την έλευση των τουριστών…»

«Οι εμβολιασμοί και στην Π.Ε. Καβάλας γίνονται πλέον με ταχύτερους ρυθμούς κι αυτό μας δίνει περισσότερη αισιοδοξία. Οι πολίτες φαίνεται ότι έβαλαν στην άκρη τις όποιες ενστάσεις, ανησυχίες ή φοβίες είχαν για τα εμβόλια και πλέον σπεύδουν να εμβολιαστούν με τα διαθέσιμα εμβόλια. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο κι αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι και το τέλος Ιουνίου θα έχουμε χτίσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πολυπόθητου τείχους ανοσίας, σε μια περιοχή που περιμένει πως και πως την έλευση των τουριστών. Πρέπει ωστόσο να γίνουν όλα με σχέδιο, με πλάνο, που νομίζω ότι υπάρχει. Οι ίδιοι οι επαγγελματίες του τουρισμού ξέρουν πλέον να διαχειριστούν την κατάσταση, υπάρχει μεγάλη εμπειρία», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Αλέξης Πολίτης.

«Εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι ότι ένα πιθανό τέταρτο πανδημικό κύμα θα αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί…»

«Ήδη καταγράφεται ύφεση της πανδημίας, με αργά μεν αλλά σταθερά βήματα. Σίγουρα το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο απ’ αυτό που φανταζόμασταν. Πέρυσι τέτοια εποχή κανείς δεν περίμενε ότι σε τόσο σύντομο διάστημα θα είχαμε πολλά και ασφαλή εμβόλια. Έπονται κι άλλα όπλα στη φαρέτρα μας, όπως φάρμακα που ετοιμάζονται ήδη κι άρα πλέον μιλάμε σε μια διαφορετική βάση. Οι μεταλλάξεις δε που πάντα μας φοβίζουν, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον, καλύπτονται από τα υφιστάμενα εμβόλια. Εκείνο δε που πρέπει να σημειώσω είναι ότι ένα πιθανό τέταρτο πανδημικό κύμα θα αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

«Πάντα στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει ο φόβος ενός πισωγυρίσματος. Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, διότι μπορεί όλα να ανατραπούν μονομιάς»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση πισωγυρίσματος, λόγω του Πάσχα και του ανοίγματος της εστίασης, ο κ. Πολίτης απάντησε: «Πάντα στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει ο φόβος ενός πισωγυρίσματος. Καλό όμως είναι να υπάρχει κι ο φόβος που πολλές φορές προλαμβάνει καταστάσεις, δρα δηλαδή προληπτικά. Σίγουρα οι πολίτες κουράστηκαν και θέλουν να βγουν και να διασκεδάσουν. Σ’ αυτό συμβάλλει και η βελτίωση του καιρού, που θα παίξει ρόλο σημαντικά θεωρώ στο να αποφύγουμε αυτό το πισωγύρισμα. Καλό είναι όμως πάντα να κρατάμε μικρό καλάθι, διότι μπορεί όλα να ανατραπούν μονομιάς. Είμαι αισιόδοξος, καθώς ο καλός καιρός θα παίξει τεράστιο ρόλο σε συνδυασμό με την πορεία των εμβολίων. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, να σπεύσουν να το κάνουν για να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα με την πανδημία».

spot_img

Διαφημίσεις