Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Αναστασία Αντωνίου: Κάθε κρυολόγημα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κορωνοϊός

Ιδιώτες γιατροί θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την Δευτέρα το απόγευμα έγινε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας για το πλάνο δράσης από δω και πέρα.

«Αφού το νοσηλευτικό προσωπικό του συστήματος υγείας δεν επαρκεί πλέον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χρειάζεται να ενταχθούν και ιδιώτες γιατροί. Οπότε στην τηλεδιάσκεψη συζητήσαμε το πώς θα ενταχθούν οι ιδιώτες γιατροί», είπε η πρόεδρος του ΙΣΚ Αναστασία Αντωνίου. Αυτοί οι γιατροί θα είναι πλήρους απασχόλησης, θα κάνουν το κανονικό ωράριο τους και τις εφημερίες στα νοσοκομεία και ίσως χρειαστεί τηλεϊατρική και κατ’ οίκον επισκέψεις, αλλά θα μπορούν να διατηρούν και το ιδιωτικό τους ιατρείο. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση, γιατί η κατάσταση στη χώρα μας είναι άκρως ανησυχητική. Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία.

Η κ. Αντωνίου τόνισε ότι «όποιο σύμπτωμα κρυολογήματος εντοπίσουμε θα πρέπει να το θεωρούμε πως δεν είναι κρυολόγημα, αλλά λοίμωξη από κορωνοϊό, οπότε απομονωνόμαστε. Δεν είναι ανάγκη να τρέξουμε όλοι για τεστ αν τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια. Δεν πρέπει να φορτώνουμε το νοσοκομεία μας με ήπια συμπτωματολογία ή μόνο για τεστ. Πρέπει να το προφυλάξουμε για να μπορεί να εξυπηρετεί στους ασθενείς που νοσούν ιδιαίτερα βαριά».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας ανέφερε καταληκτικά:

«Θεωρούμε πως κάθε κρυολόγημα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κορωνοϊός γιατί η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία αι το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως υπάρχει λοίμωξη για τον κορωνοϊό. Να το έχουμε όλοι στο νου μας, να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας και όλοι οι γιατροί ιδιώτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τηλεφωνικά τον κόσμο, να δώσουν τις σωστές οδηγίες και συμβουλές, ενώ σε λίγο θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε τις κατ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που θεωρούν ότι θα πρέπει να εξεταστούν, αφού τους ενημερώσουν για την συμπτωματολογία τους, για να προφυλαχθούν οι γιατροί με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και κατά τις επισκέψεις στα ιατρεία οι ασθενείς που έχουν ύποπτη συμπτωματολογία να ενημερώνουν τους γιατρούς τους. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά και πρέπει να προσέξουμε να μην μεταδώσουμε την ασθένεια γιατί το νοσοκομείο μας ήδη ζορίζεται πάρα πολύ».

spot_img

Διαφημίσεις