Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για τον κορωνοϊό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με πλήρη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στη μάχη με την πανδημική εξάπλωση του κορονοϊού αποφάσισε:

  1. Την αγορά μαζικού εξοπλισμού προστασίας για ιδιώτες ιατρούς στην προσπάθεια να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα να αποσυμφορηθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
  2. Συστήνει στους Ιδιώτες Συναδέλφους, ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες, να διατηρήσουν κλειστά τα ιατρεία μέχρι νεοτέρας, προκειμένου να προφυλαχθούν από μια πιθανή λοίμωξη.
  3. Ενημερώνει τους πολίτες ότι η μόνη αξιόπιστη εξέταση για ανίχνευση του συγκεκριμένου κορονοϊού διενεργείται σε συγκεκριμένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια, αλλά η δειγματοληψία πραγματοποιείται κατ’ οίκον.
  4. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καταγγέλλει κάθε μορφής αισχροκέρδεια σε ότι αφορά είδη προστασίας για κορονοϊό, αλλά και φαινόμενα παραπλάνησης κοινού με «κομπογιαννίτικες» εξετάσεις και θεραπείες.
  5. Απορίπτει μετά βδελυγμίας φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού που στοχοποιούν πάσχοντες απ΄τη συγκεκριμένη ίωση. Με την προσδοκία ότι τα υγειονομικά μέτρα, αλλά και η υπεύθυνη στάση όλων μας θα αποδώσουν, έτσι ώστε η πανδημία να αποδράμει με τις μικρότερες για τη χώρα επιπτώσεις. Συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία, επαγρύπνηση και τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής του ΕΟΔΥ.
  6. Είναι εξαιρετικής σημασίας η συμβουλή προς όσους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης, που προσομοιάζουν με αυτά του Κορωνοϊού, να περιορίζονται στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το γιατρό τους, τηλεφωνικά. Με τον τρόπο αυτό και μετά από προσεκτική λήψη του ιστορικού ο ειδικός Ιατρός είναι ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να τους κατευθύνει υπεύθυνα και να τους καθοδηγήσει σε κρατικές δομές με ασφάλεια. Σε αντίθετη περίπτωση που θα υπάρξει προσέλευση των ασθενών για ανεύρεση συμβουλής σε δημόσιους χώρους, όπως Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Φαρμακεία και απροειδοποίητα σε ιδιωτικά Ιατρεία, ελλοχεύει ο κίνδυνος διασποράς.

Συνιστούμε επίσης τις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΔΥ να τις χρησιμοποιούν κατά προτίμηση οι ειδικοί ιατροί και όχι απευθείας οι ασθενείς και άλλοι επιστήμονες υγείας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί το τηλεφωνικό κέντρο στις πολλαπλές κλήσεις.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ

Διαφημίσεις