Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Αλέξης Πολίτης: Το Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η πανδημία

Η διασπορά και η κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα είναι δεδομένη, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες αφού όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικίες

Ακολούθησε μας

«Όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία θυμίζει το Γεφύρι της Άρτας. Όσο δεν πρυτανεύει η κοινή λογική, να σπεύσουν δηλαδή να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη, θα έχουμε πρόβλημα. Δυστυχώς, βλέπουμε τελευταία ότι έχουμε πισωγυρίσματα, με κυριότερο την κάμψη των εμβολιασμών σε πανελλαδικό, αλλά και τοπικό επίπεδο».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος παράλληλα επισήμανε ότι το γεγονός της κάμψης των εμβολιασμών προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς, όπως φυσικά και οι μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες μπορεί μεν να τον έχουν καταστήσει λιγότερο θανατηφόρο, πολύ πιο μεταδοτικό δε, κάτι που μπορεί να φέρει ξανά στο τραπέζι νέα μέτρα, τα οποία ήδη επεξεργάζονται οι ειδικοί.

«Η διασπορά και η κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα είναι δεδομένη και το χειρότερο είναι ότι θα το βιώσουμε όταν θα κλειστούμε και πάλι σε εσωτερικούς χώρους, αν μέχρι τότε δεν έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το απαιτούμενο τείχος ανοσίας»

«Αν συγκρίνουμε το περσινό καλοκαίρι με το φετινό, θα δούμε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες και μάλιστα φέτος υπέρ μας. Πέρυσι ξεκινήσαμε κάνοντας τον σταυρό μας, μην γνωρίζοντας πολλά για τον ιό, μη έχοντας όπλα να τον αντιμετωπίσουμε, προσπαθώντας να σώσουμε όσα μπορούσαμε από την τουριστική περίοδο, ενώ φέτος τα πράγματα ξεκίνησαν διαφορετικά, με αισιοδοξία και πολλά όπλα στη φαρέτρα μας, πρακτικά και αποτελεσματικά κι όχι σε επίπεδο φαντασίας. Υπάρχουν πλέον ξεκάθαρα υγειονομικά πρωτόκολλα και τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού. Αυτή η αύξηση στα κρούσματα μπορεί τώρα να μην αποτυπώνεται, όμως η διασπορά και η κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα είναι δεδομένη και το χειρότερο είναι ότι θα το βιώσουμε όταν θα κλειστούμε και πάλι σε εσωτερικούς χώρους, αν μέχρι τότε δεν έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το απαιτούμενο τείχος ανοσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας, αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε και πρέπει να το κάνουμε…»

 Ωστόσο, ο κ. Πολίτης τόνισε με έμφαση ότι υπάρχει ακόμη χρόνος, μέχρι και το τέλος του Αυγούστου, αν επιστρέψουμε στους 100.000 και πλέον εμβολιασμούς ανά ημέρα, να καταφέρουμε να επιτύχουμε το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμού που θα μας απαλλάξει μια και καλή από την πανδημία και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

«Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, τότε δεν θα αρκεί το 75%, αλλά θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο, ίσως και άνω του 90% του πληθυσμού. Έχουμε αυτή τη στιγμή όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας, αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε και πρέπει να το κάνουμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

«Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για τους εφήβους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε αρνητές…»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή επιστροφής κάποιων εξ αυτών, ο Αλέξης Πολίτης δήλωσε: «Η κυβέρνηση είχε πει ότι δεν θα επιστρέψουμε σε οριζόντια μέτρα του παρελθόντος, ότι αν ποτέ υπάρξουν περιορισμοί θα είναι σε τοπικό επίπεδο και θα αφορούν ανεμβολίαστους. Ελπίζω να τηρηθούν αυτές οι υποσχέσεις, οι οποίες φοβάμαι ότι δεν θα τηρηθούν αν εμείς ως πολίτες δεν επιδείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για τους εφήβους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε αρνητές. Όμως σε αυτούς που μπορούμε να δώσουμε μεγάλο βάρος είναι οι πιο διστακτικοί ή όσοι έχουν επιφυλάξεις. Αυτούς πρέπει με κάθε τρόπο να τους πείσουμε και να τους κινητοποιήσουμε. Είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα που πρέπει να την προσεγγίσουμε. Στην υγεία δεν υπάρχουν εκπτώσεις και οφείλουμε να μη θέτουμε σε κίνδυνο ο ένας τη ζωή του άλλου. Ας επικρατήσει η λογική. Είμαι προσωπικά κατά των οριζόντιων κατασταλτικών μέτρων, ωστόσο δεν μπορώ τη στείρα άρνηση, χωρίς επιχειρήματα και επιστημονικό υπόβαθρο. Μένω στο τελευταίο σκίτσο του Αρκά. Τα δείχνει όλα σε μια εικόνα που καταρρίπτει τα επιχειρήματα των συγκεκριμένων ανθρώπων».

«Ανησυχούμε στο μέτρο του παραγωγικού συναγερμού. Για την ώρα είμαστε σε εγρήγορση, δεν πανικοβαλλόμαστε…»

Τέλος, με αφορμή την καταγραφή σε καθημερινή βάση τριών κρουσμάτων στην Π.Ε. Καβάλας, το τελευταίο διάστημα κι αν αυτό τον ανησυχεί ως γεγονός για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Πολίτης σημείωσε: «Ανησυχούμε στο μέτρο του παραγωγικού συναγερμού. Για την ώρα είμαστε σε εγρήγορση, δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καλό είναι να φοράμε τη μάσκα μας όπου υπάρχει συγχρωτισμός, γιατί όχι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα