Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Αλέξης Πολίτης: Να δώσουμε οι γιατροί το καλό παράδειγμα

«Όσο ο πληθυσμός εμβολιάζεται τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, φοβάμαι για το εορταστικό τραπέζι»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την πεποίθησή του, ότι στην πλειονότητά τους οι γιατροί της Π.Ε. Καβάλας θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

«Είναι ευτυχές το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από την έλευση αυτού του ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου. Οι περισσότεροι περιμέναμε ότι θα είχαμε εμβόλιο στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, όμως όλοι διαψευστήκαμε και γίναμε κοινωνοί αυτής της σπουδαίας είδησης. Εμβόλια με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ελάχιστες παρενέργειες που δεν είναι ικανές να θέσουν πρόβλημα ασφάλειας, σε καμιά περίπτωση», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης.

«Όσο ο πληθυσμός εμβολιάζεται τόσο πιο εύκολα θα φτάσουμε σε ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας και σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και την προ κορωνοϊού εποχή»

Αναφορικά με την εικόνα που έχει σχηματίσει για τους συναδέλφους του και για το αν θα κάνουν το εμβόλιο, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, επισήμανε: «Η εικόνα που έχω για τους ιδιώτες γιατρούς ειδικότερα, δείχνει ότι στην πλειονότητά τους θα κάνουν το εμβόλιο. Ο αριθμός των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για εμβολιασμό είναι μεγάλος. Οι ιδιώτες γιατροί θα εμβολιαστούν μαζικά θέλω να πιστεύω. Ο εμβολιασμός θα σημάνει το τέλος της εποχής της πανδημίας, σταδιακά φυσικά, καθώς δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Όσο ο πληθυσμός εμβολιάζεται τόσο πιο εύκολα θα φτάσουμε σε ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας και σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και την προ κορωνοϊού εποχή».

«Αν εμείς δεν δώσουμε το παράδειγμα, πως ο πολίτης θα αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο; Πρέπει να το κάνουν όλοι και είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών θα κάνει το εμβόλιο»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η κ. Παγώνη, ότι όσοι υγειονομικοί δεν κάνουν το εμβόλιο δεν θα πρέπει να εργάζονται, ο κ. Πολίτης τόνισε: «Είναι ίσως μια σκληρή τοποθέτηση για κάποιους. Δεν μου αρέσουν οι σκληρές απόψεις, αλλά θα έλεγα ότι όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα. Ποια είναι η ζωή που θέλουμε, ποια είναι η υγειονομική παιδεία που θα περάσουμε στους πολίτες κλπ. Αν εμείς δεν δώσουμε το παράδειγμα, πως ο πολίτης θα αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο; Πρέπει να το κάνουν όλοι και είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών θα κάνει το εμβόλιο».

«Σαφώς πάμε καλύτερα, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, τόσο από τα ιδιωτικά ιατρεία, όσο και από το νοσοκομείο. Ωστόσο δεν μπορούμε να το απαντήσουμε σήμερα αν θα χρειαστεί επέκταση των μέτρων…»

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επεκταθεί το lockdown πέραν της 7ης Ιανουαρίου, ο γραμματέας του Ι.Σ.Κ. Απάντησε: «Όλα κρίνονται μέρα με τη μέρα. Αν μια μέρα χαλαρώσουμε θα το βρούμε μπροστά μας σε 10 με 15 μέρες. Η αποκλιμάκωση αυτής της κρίσης έγινε με πολύ αργούς και βασανιστικούς ρυθμούς. Περιμέναμε πιο γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα. Σαφώς πάμε καλύτερα, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, τόσο από τα ιδιωτικά ιατρεία, όσο και από το νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καμιά σχέση από άποψη βαρέων περιστατικών, τηλεφωνημάτων, επισκέψεων στα ιατρεία με αυτό το δράμα που ζήσαμε ειδικά τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο καλά κι εκτιμώ ότι καθημερινά θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Ωστόσο δεν μπορούμε να το απαντήσουμε σήμερα αν θα χρειαστεί επέκταση των μέτρων, γιατί καθημερινά εξετάζουμε και σταθμίζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα φανεί εκείνες τις ημέρες, αν όλα κυλήσουν ομαλά με τις μετακινήσεις για το γιορτινό τραπέζι κι αν δεν έχουμε κάποια εκτροπή ίσως είναι ένα καλό διάστημα προκειμένου σταδιακά να αρχίσει η άρση των περιορισμών που σίγουρα μας έχουν κουράσει όλους».

«Φοβάμαι για το εορταστικό τραπέζι. Δυστυχώς ο κόσμος στο δεύτερο lockdown γνωρίζει, σε σχέση με το πρώτο, τον τρόπο να το καταστρατηγεί. Φάγαμε τον γάιδαρο έχει μείνει η ουρά…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν τον φοβίζει το διάστημα των εορτών και αν μπορεί να υπάρξει ένα τρίτο πανδημικό κύμα, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Φοβάμαι για το εορταστικό τραπέζι. Δυστυχώς ο κόσμος στο δεύτερο lockdown γνωρίζει, σε σχέση με το πρώτο, τον τρόπο να το καταστρατηγεί. Είναι πιο χαλαρό και για αυτό δεν απέδωσε τόσο άμεσα. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Φάγαμε τον γάιδαρο έχει μείνει η ουρά. Φτάσαμε στην πηγή και είναι κρίμα να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα».

spot_img

Διαφημίσεις