Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Έκλεισε η τρίτη κορωνοκλινική στο νοσοκομείο της Καβάλας

Λόγω μείωσης των κρουσμάτων που νοσηλεύονται

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το κλείσιμο της τρίτης κορωνοκλινικής λόγω μείωσης των κρουσμάτων που νοσηλεύονται ανακοίνωσε χθες ο επιμελητής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΚ Ξενοφών Κροκίδης.

Αναλύοντας τους λόγους ο κ. Κροκίδης ανέφερε:

«Τα περιστατικά που νοσηλεύονται μειώνονται όλο και περισσότερο. Έτσι θα έχουμε δύο κλινικές covid. Παρακολουθήσαμε τα αριθμητικά δεδομένα των νοσηλευμένων, των διασωληνωμένων και αποφασίσαμε να κλείσουμε την Τρίτη κλινική, οπότε θα μείνει μια κλινική covid στον 3ο και μία στον 5ο όροφο. Αυτό είναι μια καινούργια εξέλιξη. Το νοσοκομείο μας προσπαθεί και αυτό να περάσει στην κανονικότητα για να ξεκινήσουμε να κάνουμε πρωινά ή και απογευματινά ιατρεία. Αυτό σημαίνει πως θα αποδεσμευτούν οι χώροι των εξωτερικών ιατρείων και κατά πάσα πιθανότητα το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί άψογα θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο που θα είναι μάλλον ο χώρος του αμφιθεάτρου.

Με την έναρξη των τακτικών εξωτερικών ιατρείων από την 1η Ιουνίου, θα βγεί από την διοίκηση ανακοίνωση για τα τακτικά και τα απογευματινά ιατρεία οπότε ο κόσμος θα ενημερωθεί για τις επισκέψεις του. Είναι πραγματικότητα ότι αυτούς τους 16 μήνες στρέψαμε όλοι την προσοχή μας στη νόσο covid, αλλά «ξεχάσαμε» και κάποιους συμπολίτες και συμπατριώτες μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Από υπέρταση, διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, ρευματολογικά νοσήματα και κάποιοι από αυτούς παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα. Όλους αυτούς τους μήνες η προσέγγιση σε δημόσιους γιατρούς ειχε αρκετά προβλήματα παρ’ ότι οι συνάδελφοι ήταν πάντα στις θέσεις του. Όμως οι πάσχοντες φοβόταν τον ιό και δεν ερχόταν. Άρα υπάρχει πρόβλημα των χρονίων πασχόντων και θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτό το λένε μελέτες πανεπιστημιακών μελετών σε νοσοκομεία των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων που έχουν πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Ετσι από 1 Ιουνίου θα έρθουμε σε οριακό σημείο κανονικότητας για να ενημερωθεί ο κόσμος».

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ένα άλλο θέμα είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που μάθαμε πως έγινε στην ΕΜΑΚ. Είναι μια καινούργια εξέλιξη, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπαίνει η υποχρεωτικότητα. Το εμβόλιο μέχρι στιγμής είναι προαιρετικό και παραμένει για τους περισσότερους… Συζητιόταν βέβαια να γίνει υποχρεωτικό για τους υγειονομικούς, τις δημόσιες δομές υγείας. Για μένα, είπε ο κ Κροκίδης, ήταν έκπληξη πως ήδη ένας φορέας υιοθέτησε αυτή την υποχρεωτικότητα και ίσως δούμε να συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες αυτή η τακτική.

spot_img

Διαφημίσεις