Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Έκκληση του Ντίνου Κλειτσιώτη στους Καβαλιώτες να εμβολιαστούν

Συνολικά 119.000 οι εμβολιασμοί σε Καβάλα και Θάσο

Ακολούθησε μας

Έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, απηύθυνε για πολλοστή φορά, μιλώντας στον ”Ενήμερο”, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε όντως μια σημαντική κάμψη στους ρυθμούς των εμβολιασμών και στην Π.Ε. Καβάλας, όπως άλλωστε και πανελλαδικά, εντούτοις από τη Δευτέρα (19/7), οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν και πάλι πλησιάζοντας τους 1.000.

”Είναι ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός της ανόδου των εμβολιασμών και μακάρι να συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση…”

”Πιστεύω ότι η κάμψη που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά τους εμβολιασμούς στην Π.Ε. Καβάλας θα αλλάξει το επόμενο διάστημα. Ήδη από τη Δευτέρα (19/7) καταγράψαμε και πάλι μια ανοδική τάση, φτάνοντας περίπου στα 1.000 εμβόλια. Για παράδειγμα τη Δευτέρα, μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είχαμε προγραμματισμένα πάνω από 300 ραντεβού, όταν είχαμε πέσει την προηγούμενη εβδομάδα στα 220 ανά ημέρα. Άρα, είναι ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός της ανόδου των εμβολιασμών και μακάρι να συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση και το επόμενο χρονικό διάστημα”, υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης.

Συνολικά στην Π.Ε. Καβάλας έχουν πραγματοποιηθεί 103.000 περίπου εμβολιασμοί – Όσον αφορά την Π.Ε. Θάσου οι εμβολιασμοί συνολικά πλησιάζουν τις 16.000

Απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, τόνισε με έμφαση: ”Η προτροπή μου είναι σε όσους από τους συμπολίτες μας, δεν έχουν ακόμη κλείσει ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο, να το πράξουν άμεσα. Ξέρουμε πλέον ότι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμη και αυθημερόν. Υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων και είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι, ώστε να καταφέρουμε μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, που θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα καλύτερο φθινόπωρο και χειμώνα”.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στην Π.Ε. Καβάλας έχουν πραγματοποιηθεί 103.000 περίπου εμβολιασμοί. Οι 55.000 περίπου αφορούν όσους έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ενώ σχεδόν 50.000 είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Όσον αφορά την Π.Ε. Θάσου οι εμβολιασμοί συνολικά πλησιάζουν τις 16.000, λίγο πάνω από τις 9.000 όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 8.500.

Κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται στην κλινική COVID του Γ.Ν.Κ. εδώ και αρκετές ημέρες

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σε σχέση με τον κορωνοϊό, ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε ότι εδώ και αρκετές ημέρες δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής στην κλινική COVID.

”Είναι ένα γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Το ανησυχητικό βέβαια είναι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα που καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο, όμως ευτυχώς, μέχρι στιγμής, υπάρχει το παρήγορο ότι τα περισσότερα κρούσματα δεν χρήζουν νοσηλείας, καθώς αφορούν νεαρά άτομα. Υπάρχει όμως πάντα ο φόβος μήπως αυτά τα νεαρά άτομα μεταφέρουν τον ιό σε γονείς και παππούδες και δη ανεμβολίαστους κι εκεί ενδεχόμενα να έχουμε πρόβλημα. Στην περιοχή μας βρισκόμαστε σε ένα σχετικά καλό πλαίσιο, δεν έχουμε καμιά νοσηλεία στο Νοσοκομείο μας, η κλινική είναι άδεια και μακάρι να παραμείνει έτσι. Είμαστε όμως πάντοτε σε επιφυλακή. Αν χρειαστεί να νοσηλευτούν άτομα με κορωνοϊό, η εντολή από το υπουργείο είναι οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο μας κι όχι σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα”.

”Από τον Σεπτέμβριο πιστεύω θα μπούμε πιο δυναμικά στην κανονικότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, των ραντεβού, των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων…”

Τέλος, αναφορικά με το αν έχει επανέλθει η κανονικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε: ”Είναι γεγονός ότι ενώ αρχίσαμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα ξεκίνησε παράλληλα και το καλοκαίρι. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν κουραστεί τόσους μήνες παλεύοντας με την πανδημία, δεν είχαν πάρει άδειες, τώρα τις παίρνουν. Είναι ευκαιρία πραγματικά να ξεκουραστούν κι ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να μπούμε ξανά σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που περάσαμε το προηγούμενο διάστημα. Από τον Σεπτέμβριο πιστεύω θα μπούμε πιο δυναμικά στην κανονικότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, των ραντεβού, των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα