Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Έκκληση της ΕΓΕΣΥΚ για καταλύματα για την φιλοξενία υγειονομικών σε καραντίνα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ συναντήθηκε με το Διοικητή του Γ.Ν Καβάλας κύριο Κλειτσιώτη Κωσταντίνο προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την ετοιμότητα του Νοσοκομείου να αντιμετωπίσει την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας Covid19.

Κατά τη συνάντηση ζητήθηκαν από τη Διοίκηση διαβεβαιώσεις για την επάρκεια προστατευτικών μέσων και υλικού για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς το Δ.Σ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το θέμα της πλήρους προστασίας τους. Το Δ.Σ ζήτησε την ενίσχυση με Μόνιμο και Επικουρικό Ιατρικό προσωπικό καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των τεραστίων αναγκών που προέκυψαν από την αυξημένη προσέλευση ασθενών με Covid19. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΜΕΘ-Covid που ξεκίνησε να δέχεται ασθενείς χωρίς επαρκή αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης το Δ.Σ κατέθεσε προτάσεις για τη διαμόρφωση των χώρων του Νοσοκομείου που υποδέχονται τους ασθενείς είτε στα Επείγοντα είτε στην Κλινική Νοσηλείας τους.

Απευθυνόμενοι στου πολίτες του νομού Καβάλας θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ανταπεξέλθουμε στο τεράστιο κύμα ασθενών που έχει κατακλύσει το Νοσοκομείο μας! Ήδη γιατροί και νοσηλευτές έχουν αρχίσει να μολύνονται, ήδη κλινικές έχουν αρχίσει να γεμίζουν ή προσωπικό τους να μπαίνει σε καραντίνα!

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες Airbnb όπως συνέβη και στο πρώτο lockdown του Μαρτίου να συνδράμουν με τα καταλύματά τους για την φιλοξενία υγειονομικών σε καραντίνα (πληροφορίες από την Πρόεδρο κυρία Λαμπίρη Κλαίρη στο τηλέφωνο 6977455995 ).

Ζητούμε να τηρήσετε τα μέτρα προστασίας, να μείνετε σπίτι ασφαλείς για να μας δώσετε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο για εσάς.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λαμπίρη Κλαίρη Τεπελόπουλος Γιώργος

spot_img

Διαφημίσεις