Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Έκκληση για εμβολιασμούς από τους Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Καβάλας εξέδωσαν το ακόλουθο κοινό δελτίο τύπου:

Οι Επιστήμονες Υγείας σε επαγρύπνηση και εγρήγορση οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία.

Η πανδημία μαίνεται, κυρίως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Η Νόσος Covid-19 από ήπια μέχρι και θανατηφόρα, δυστυχώς θα ταλαιπωρεί αρκετούς ασθενείς ως χρόνιο πολυσυστηματικό σύνδρομο.

Κάνουμε έκκληση στους Ιατρούς, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς που είναι σε αναστολή ή αποχή επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης να σπεύσουν παραδειγματικά να εμβολιαστούν και να στελεχώσουν το «αδύναμο» σύστημα υγείας αυτήν τη δυσοίωνη εποχή.

Σ΄αυτό το σημείο διευκρινίζουμε ότι οι Επιστημονικοί Σύλλογοι δεν είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο των εμβολιασμών των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών.

Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι ζητούν πιστή εφαρμογή του Νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις ιδιωτικές δομές Υγείας.

Κάνουμε έκκληση στους αναποφάσιστους φοβισμένους συνανθρώπους μας να εμπιστευτούν την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα που υποστηρίζει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της βαριάς νόσησης από κορωνοϊό και να εμβολιαστούν άμεσα.

Κάνουμε έκκληση στους ευαίσθητους συνανθρώπους μας να θωρακιστούν και με το εμβόλιο της γρίπης, καθώς τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι αναμένεται έξαρση της γρίπης με την άφιξη του χειμώνα και το συνωστισμό στους κλειστούς χώρους.

Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την Κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας με τον εμβολιασμό και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Είναι αδιαμφησβήτητα χρέος της Πολιτείας να ενισχύσει τις Δημόσιες Δομές Υγείας, να επιτείνει την επιδημιολογική παρατήρηση, αλλά και την αυστηρή επιτήρηση της συμμόρφωσης στα μέτρα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Α.AΝΤΩΝΙΟΥ Α.ΡΑΚΙΤΖΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σ.ΤΣΕΤΙΝΗΣ

spot_img

Διαφημίσεις