Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Άνοιξε η δεύτερη «κορωνοκλινική» στο νοσοκομείο της Καβάλας

Τι λέει για το άνοιγμα των Λυκείων και τα εμβόλια ο Διευθυντής της  Παθολογικής του Γ.Ν.Κ. Ξ. Κροκίδης

Ακολούθησε μας

Ακούσαμε πολλά και διάφορα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για το εμβόλιο της Astrazeneca το απόγευμα της Τετάρτης, τίποτα όμως δεν ήταν ξεκάθαρο. Αντιθέτως οι επεξηγήσεις που έδωσε στον τύπο της Καβάλας ο Διευθυντής της  Παθολογικής του Γ. Ν. Καβάλας και της Κλινικής Covid  Ξενοφών Κροκίδης, ήταν για μας αρτιότερες.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο γιατρός  Ξενοφών Κροκίδης ανέφερε:

«Είναι αλήθεια πως παρατηρούμε αύξηση των κρουσμάτων στην Καβάλα και από την Τετάρτη άνοιξε η δεύτερη κλινική covid. Όλοι γνωρίζουν πως στον 5ο όροφο του ΓΝΚ λειτουργούσε μια ενιαία κλινική covid  και από την Τετάρτη ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξήθηκε, άνοιξε μια ακόμη κλινική στον 3ο όροφο και έγινε καταμερισμός των ασθενών. Η πρώτη κλινική έχει 25 άτομα και η νέα κλινική έχει  17 άτομα.  Ένα σημαντικό μέρος απ αυτούς τους ασθενείς προέρχονται από την Δράμα. Δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη αυτή και μας θορυβεί και μας προβληματίζει  μέσα στον γενικό φόρτο της πανδημίας που χτυπάει και νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό μας προβληματίζει και μας θορυβεί

Από την άλλη μεριά όμως είχαμε την κ. Κεραμέως που μας ανακοίνωσε πως ξεκινάνε τα Λύκεια, εν μέσω διαφωνιών για την ορθότητα της απόφασης και το ένα τρίτο της επιτροπής ήταν αρνητικής άποψης. Μέσα σ’ αυτούς και ο κ. Τσιόδρας. Ξεκινάνε και τα  self test για τα οποία εκφράζονται προβληματισμοί για την χρηστικότητα και την ορθότητα τους. Καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά μας προβληματίζουν .

Χθές είχαμε τη απάντηση από τον ΕΜΑ, ότι έχει καταγραφεί αριθμός θρομβώσεων από το εμβόλιο της  Astrazeneca. Αυτό οφείλεται σε μια διαδικασία που και εμείς οι γιατροί τον τελευταίο χρόνο την μάθαμε και λέγεται «ανοσοθρόβμωση». Δηλαδή αυτό που νομίζαμε για την γνωστή θρόμβωση έχει πάει παρακάτω όπου συμμετέχει και το αμυντικό μας σύστημα και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, κυρίως σε γυναίκες κάτω από 60 χρόνων, 1-2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν θαμβωτικά επεισόδια, είτε στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με ένα εγκεφαλικό είτε σε ένα άλλο σημείο του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό όμως δεν μπορεί να οδηγήσει κανέναν επιστήμονα να συστήσει δημόσια είτε κατ’ ιδίαν τον μη εμβολιασμό αυτών που έχουν κλείσει ραντεβού με το εμβόλια της Astrazeneca. Ούτε είναι φρόνιμο να αναβάλουμε ένα ραντεβού με τα την προσμονή ενός άλλου εμβολίου. Η τελευταία είδηση όμως μας λέει πως μερικά  επεισόδια θρομβώσεων έχουν σημειωθεί και στα εμβόλια της Johnson & Jonson.  Άρα δεν είναι φρόνιμο να ακυρώσουμε το ραντεβού μας για εμβολιασμό, εν αναμονή κάποιου άλλου εμβολίου.

Αυτή η κατάσταση μας προβληματίζει. Πηγαίνουμε προς το Πάσχα με γεμάτες τις κλινικές covid. Ευτυχώς στην ΜΕΘ έχουμε μόνο 3 περιστατικά. Αν όμως υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιδράσεις και για τις ΜΕΘ των γύρω περιοχών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα