Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Άλλη μία μελέτη αποδεικνύει τη σχετική ασφάλεια του ατμίσματος και των υγρών αναπλήρωσης

Ακολούθησε μας

Οι τελευταίες έρευνες που δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι σημαντικά ασφαλέστερα από τα καύσιμα ανάλογά τους πραγματοποιήθηκαν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ResearchGate.

Η μελέτη αυτή έχει διαπιστώσει ότι το άτμισμα «έχει θεαματική και θετική επίδραση στην υγεία όσων μπορούν να στραφούν από τα τσιγάρα καπνού στα ηλεκτρονικά».
Οι ερευνητές προέβησαν σε αυτά τα συμπεράσματα εξετάζοντας μακροπρόθεσμα ατμιστές σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν πώς η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και των υγρών αναπλήρωσης έχει επηρεάσει την υγεία τους. Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Λ. Κράνφιλντ και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι οι ερωτηθέντες παρουσίασαν 96% μείωση στις ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία μετά την αλλαγή από το κάπνισμα στο άτμισμα.
Η ερευνητική ομάδα συνέταξε τα δεδομένα της μέσω της διανομής ερωτηματολογίων σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έγγραφων ερευνών σε τοπικά καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων, κάτι που ισοδυναμεί με την παραλαβή 573 ερευνών. Εξετάστηκαν τρεις κύριες κατηγορίες: οι πρώην καπνιστές που δεν ανέφεραν κακές συνέπειες κατά το κάπνισμα, πρώην καπνιστές που είχαν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά τσιγάρα για πάνω από τρία χρόνια και ατμιστές που δεν είχαν καπνίσει ποτέ.
Η μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα υγρών αναπλήρωσης είχε σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην υγεία
«Υπήρχαν 108 συμμετέχοντες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα για τρία ή περισσότερα χρόνια. Κατά μέσον όρο είχαν 1,78 χρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες κατά το κάπνισμα. Κατά τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων δέχονται ένα μέσο ποσοστό ανεπιθύμητων συμβάντων 0,07 ανά άτομο. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση κατά 96% των δυσμενών περιστατικών υγείας» ήταν το συμπέρασμα της μελέτης.
Περίληψη μελέτης
Η μελέτη δημοσιεύθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2016, ωστόσο τον τελευταίο μήνα έχει προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή καθώς κυκλοφορεί μέσω περισσότερων αξιόπιστων κόμβων, όπως το Google Scholar.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα