Μ. Λαζαρίδης: «Άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου και άλλο η τρομοκρατική ψηφιακή πλύση εγκεφάλου»

Ημέρα:

Ως μια νέα πρόκληση για τις σύγχρονες Δημοκρατίες, την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, χαρακτήρισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης την απειλή της τρομοκρατίας που αναβαθμίστηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα μέσα από τη χρήση του διαδικτύου.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (Ε.Ε.) 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2021, ο κ. Λαζαρίδης εξήγησε πώς με την ψήφιση των συγκεκριμένων προτάσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση από τους τρομοκράτες των δυνατοτήτων που τους παρέχει το Ίντερνετ.

«Στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον ασφάλειας που ζούμε, οι απειλές προέρχονται από διαφορετικές και επικίνδυνες αφετηρίες. Το πεδίο μάχης σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στον υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ, μέσω των οποίων το διαδίκτυο κάποιες φορές συμβάλει στην εξάπλωση του τρομοκρατικού περιεχομένου», σημείωσε.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «επιδιώκεται η θέσπιση μέτρων εσωτερικού δικαίου για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του εν λόγω  Κανονισμού στην εθνική έννομη τάξη σχετικά με τον προαναφερόμενο κίνδυνο. Έτσι, διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της ψηφιακής αγοράς σε μια ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία, αντιμετωπίζοντας την κατάχρηση από τους τρομοκράτες των δυνατοτήτων που τους παρέχει το διαδίκτυο για τους παράνομους και επικίνδυνους σκοπούς τους, όπως η διάδοση μηνυμάτων, ο εκφοβισμός, η στρατολόγηση και η διευκόλυνση διεξαγωγής τρομοκρατικών επιθέσεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την δημόσια ασφάλεια σε ολόκληρη την Ένωση».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και σχολιάζοντας τοποθετήσεις βουλευτών της, ο κ. Λαζαρίδης διεμήνυσε πως «επειδή ακούστηκαν διάφορα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο πράγμα είναι η ελευθερία του λόγου, της σκέψης και της έκφρασης, η οποία προφανώς και προστατεύεται απολύτως από τη νομοθεσία, άλλο όμως η ασυδοσία, η ψηφιακή πλύση του εγκεφάλου και οι ρητορικές μίσους, που στοχεύουν τελικά τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εκπέμπουν με σαφή και απόλυτο τρόπο το μήνυμα ότι η τρομοκρατική προπαγάνδα εντός ή εκτός διαδικτύου, δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...

«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή «Αλλά βέβαια, εγώ δεν έχω...