Λεωνίδας Παππάς: Να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Ημέρα:

«Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, δεν πρέπει να μπούμε στη λογική των πανηγυρισμών, δεν πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή τη δημοσκοπική προσπέραση».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, σύμφωνα με την οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. περνά πλέον στη δεύτερη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, προσπερνώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. 

«Το επόμενο βήμα είναι σαφές. Χωρίς υπερβολές, με μετριοπάθεια και χαμηλούς τόνους, να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση…»

«Το γεγονός ότι μετά από 11 και πλέον χρόνια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι δεύτερο κόμμα καθαρά σε μια δημοσκόπηση στην εκτίμηση ψήφου και μ’ ένα ποσοστό αρκετά σημαντικό και αυξημένο κατά 33% περίπου σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, δείχνει ότι κάτι γίνεται στον χώρο μας. Κινούμαστε με σταθερά και αργά βήματα, με συνέπεια, με έναν σύγχρονο προγραμματικό λόγο, ρεαλιστικό, μακριά από τον λαϊκισμό και από τα ψέματα που κάποια άλλα κόμματα μας είχαν συνηθίσει. Δείχνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. να πείθει τους Έλληνες πολίτες. Πράγματι βλέπουμε επιστροφή ψηφοφόρων που παραδοσιακά στήριζαν τον χώρο μας. Το επόμενο βήμα είναι σαφές. Χωρίς υπερβολές, με μετριοπάθεια και χαμηλούς τόνους, να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. 

«Υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη απογοήτευση και δυσαρέσκεια των πολιτών για την Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές της – Η ακρίβεια είναι το θέμα που πρωταγωνιστεί στην ημερήσια διάταξη…»

«Το επίσης σημαντικό αυτής της δημοσκόπησης, είναι ότι υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη απογόητευση και δυσαρέσκεια των πολιτών για την Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές της. Η ακρίβεια, μετά από καιρό, βλέπουμε ότι είναι το θέμα που πρωταγωνιστεί στην ημερήσια διάταξη και στα Μ.Μ.Ε., ακόμη κι αυτά που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση. Οι πολίτες γονατίζουν από την ακρίβεια. Η αλαζονεία που έφερε αυτό το 41% και η λογική ότι είμαστε μόνοι και δεν μας ελέγχει κανείς, ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, είδαμε που οδήγησε. Φτάσαμε σε δηλώσεις όπως του Άδωνι Γεωργιάδη για το ποιος ασχολείται με τα Τέμπη, στις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες και κλέφτες. Αυτό έφερε ένα φορολογικό νομοσχέδιο πολύ άδικο που σε συνδυασμό με την ακρίβεια που αποτυπώνεται ως το πιο σοβαρό πρόβλημα των πολιτών, νομίζω ότι τους οδηγεί στο να αναζητούν μια σοβαρή, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Εκεί πρέπει εμείς να απαντήσουμε κι αν το κάνουμε, στις ευρωεκλογές θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα δούμε πράγματα που ούτε καν τα φανταζόμασταν», συμπλήρωσε ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π,Ε. Καβάλας. 

«Το 20% είναι ένας εφικτός στόχος για το κόμμα μας στις ευρωεκλογές…»

«Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, θέλουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στις ευρωεκλογές να αποτυπωθεί ως ξεκάθαρη δεύτερη πολιτική δύναμη, με σαφή και διακριτή διαφορά από τον τρίτο και τον τέταρτο και με ένα ποσοστό αρκετά καλύτερο από το 16%. Εγώ θα έλεγα ότι το 20% είναι ένας εφικτός και ψυχολογικός στόχος για το κόμμα μας στις ευρωεκλογές. Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι αυτή είναι η εναλλακτική δύναμη, μ’ αυτούς πρέπει να συστρατευτούμε για να αντιμετωπίσουμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι οι μάσκες έπεσαν, η Ν.Δ. διέψευσε όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί, εξαπάτησε τους πολίτες, ιδίως τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τώρα οι πολίτες αναζητούν μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Δεν πρέπει να σταματήσουμε στο δημοσκοπικό προσπέρασμα, αλλά να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και ρεαλιστικές προτάσεις», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...

«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή «Αλλά βέβαια, εγώ δεν έχω...