spot_img

Iορδάνης Χοροζίδης: Θετική η διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων

Ημέρα:

Θετική χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης, την απόφαση να διατηρηθούν και οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και του «Ποταμιού», υπό έναν κοινό αρχηγό, έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στη συμφωνία αυτή προχώρησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας των εννέα υποψηφίων για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/10), στην Ε.Ρ.Τ.

Η απόφαση εδράζεται στη διατήρηση των ενισχυμένων προνομίων που θα προσφέρουν στην ενιαία παράταξη οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προέβη στην αντίστοιχη συμφωνία με την Φώφη Γεννηματά, προκειμένου η ενιαία παράταξη να διατηρήσει τα ενισχυμένα προνόμια που θα της προσφέρουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες κατά την άσκηση αντιπολίτευσης στη Βουλή. Η συγκεκριμένη άποψη φαίνεται πάντως να προκαλεί τη διαφωνία των άλλων υποψηφίων, που μιλούν για την ανάγκη άμεσης ενοποίησης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Στο επίκεντρο του πρώτου debate των υποψηφίων, βρέθηκαν διαφωνίες κυρίως για τις μετεκλογικές συνεργασίες και την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, της «ΔΗ.ΣΥ.» και του «Ποταμιού», αλλά και συμφωνία για ενότητα και κοινή πορεία, ώστε η χώρα να προχωρήσει πέραν του λαϊκισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της πελατειακής συντηρητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, όπως ειπώθηκε.

«Με τη δύναμη που θα έχει ο αρχηγός θα βοηθηθεί η παράταξη συνολικά στην προοπτική της»

«Η απόφαση αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση, διότι ο κόσμος πρέπει πια να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κάτι που να διαχωρίζει τον αγώνα μας για την επανένωση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κι αυτό πρέπει να γίνεται διακριτό από όλες τις πλευρές. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ τη χθεσινή συζήτηση ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη δημοκρατική παράταξη, διότι έδειξε το επίπεδο των εξεχουσών προσωπικοτήτων του χώρου μας να κάνουν έναν πολιτισμένο διάλογο με θέσεις, προτάσεις και προοπτική. Βέβαια κάθε δημοκρατικός πολίτης θα δει κάποιων από αυτούς σαν ήλιο μεταξύ των υπολοίπων αστεριών. Με τη δύναμη που θα έχει ο αρχηγός θα βοηθηθεί η παράταξη συνολικά στην προοπτική της», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

«Οι υποψήφιοι αρχηγοί δίνουν πράγματι σημασία στην Καβάλα»

Ερωτηθείς για το αν το ικανοποιεί το γεγονός ότι πολλοί εκ των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς, πέρασαν ή θα περάσουν από την Καβάλα, ο κ. Χοροζίδης, απάντησε: «Οι υποψήφιοι αρχηγοί δίνουν πράγματι σημασία στην Καβάλα. Πολλοί εκ των υποψηφίων επισκέφθηκαν και θα επισκεφθούν την περιοχή μας. Το ότι η Καβάλα είναι μέσα στις περιοχές που επισκέπτονται, οφείλεται στο ότι ο λαός της έχει το επίπεδο που μπορεί κανείς να διαλεχθεί και να πάρει μαζί του κάποιες σκέψεις. Αυτό το έχει αποδείξει η Καβάλα κι από την άλλη μεριά κρατά κι ένα ποσοστό καλό για τα ελληνικά δεδομένα, ξεπερνώντας τον μέσο όρο».

«Η θέση μας μπορεί να είναι η δεύτερη κι όχι η τρίτη…»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν την «Δημοκρατική Συμπαράταξη» να ανεβοκατεβαίνει στην τρίτη θέση, ο Ιορδάνης Χοροζίδης επισήμανε: «Με την κατάκτηση της ενότητας που χρειάζεται ο χώρος, το παιχνίδι για μας δεν θα αφορά την τρίτη θέση. Πρέπει να υπάρχουν ομοειδή ποσοστά με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η θέση μας μπορεί να είναι η δεύτερη κι όχι η τρίτη. Θεωρούμε ότι είναι ένας εφικτός στόχος, διότι ο κόσμος μας είναι πολύς, απλά μέσα από τον πολυκερματισμό δεν είχε τον τρόπο να εκφραστεί, δεν είχε το σημείο αναφοράς του».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Κάνουμε το Πάρκο Φαλήρου ένα στολίδι για την Καβάλα!

Μεταμορφώνουμε το Πάρκο Φαλήρου σε έναν χώρο αναψυχής υψηλής...

Θάσος: Στον αέρα πάνω από 300 οικοδομικές άδειες για δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

Σωτήρης Λαζαρίδης: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εξάμηνη προθεσμία, γιατί...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα και στη Δ. Ε. Φιλίππων!»

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε...

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Χ. Χρυσανίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΡΓΟ...

Αντικαταστάθηκαν οι φθαρμένοι κάδοι απορριμμάτων στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Καβάλας (βίντεο)

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη αντικαταστάθηκαν οι...

Φίλιπποι: Τίμησαν την μνήμη των θυμάτων της σφαγής της 4ης Οκτωβρίου 1941

Την Κυριακή στις 1 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στους Φιλίππους...

Προεκλογική ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου στις Κρηνίδες 

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ: Προεκλογική ομιλία Μάκη Παπαδόπουλου...

Καβάλα: Φόρτωσε σταφύλια στο φορτηγό και «την κοπάνησε» χωρίς να πληρώσει

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 από...