Μπάμπης Δράκος: Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο

Ημέρα:

Υπέρ ορισμένων αλλαγών που πρέπει να μελετηθούν σωστά, τάχθηκε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Δράκος.

«Έχουν ανακύψει κάποια θέματα πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις, με κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαποσχολουμένων που θεωρούν το νομοσχέδιο άδικο. Κι όταν ένα νομοσχέδιο θεωρείται άδικο από πολλούς φεύγει από τη βασική του έννοια και αρχή ότι ένας φόρος πρέπει καταρχήν να είναι δίκαιος. Αν δεν είναι δίκαιος τότε υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία», ανέφερε αρχικά ο κ. Δράκος. 

«Όντως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα ξαναδούμε, με συγκεκριμένες προτάσεις και διαβούλευση, ώστε να μπορέσουμε να τα τροποποιήσουμε…»

«Εκ πρώτης όψεως όπως τον είδα τον νόμο, όντως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα ξαναδούμε, με συγκεκριμένες προτάσεις και διαβούλευση, ώστε να μπορέσουμε να τα τροποποιήσουμε. Υπάρχουν κάποιες ακραίες καταστάσεις, όπως όμως υπάρχουν και σωστά πράγματα. Κι αυτά πρέπει να συγκεραστούν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την πραγματική φορολογική βάση, την οποία προσδοκεί η κυβέρνηση αφενός, αλλά και να μην υπάρχουν αφετέρου αδικίες, όσον αφορά τις κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Όλα αυτά πρέπει να λυθούν, πρέπει να κατατεθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ναι, να δούμε τη φοροδιαφυγή, αλλά όχι εις βάρος κάποιων κλάδων…»

«Δεν τσουβαλιάζουμε όλους τους επαγγελματίες, δεν τους βάζουμε όλους στην ίδια κατηγορία, δεν είναι λογικό αυτό το πράγμα. Άλλο είναι ένας δικηγόρος κι άλλο ένας έμπορος. Αυτό δεν το διακρίνει το εν λόγω νομοσχέδιο έτσι όπως κατατίθεται. Επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι η αναδρομικότητα. Είμαστε στον Νοέμβριο, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αρχές Δεκεμβρίου και θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2023 για εισοδήματα δηλαδή που αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί. Είναι και αυτό άδικο και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να περάσει από τα νομικά τμήματα της Βουλής. Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες πρέπει να μελετηθούν καλά. Βεβαίως υπάρχουν και σωστές παρεμβάσεις μέσα στο νομοσχέδιο. Όλα αυτά πρέπει να λυθούν, πρέπει να κατατεθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ναι, να δούμε τη φοροδιαφυγή, αλλά όχι εις βάρος κάποιων κλάδων», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Δράκος. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΘΩΜΑΣ Δημ. ΧΙΖΑΡΗΣ

(μέσα από τα μάτια του ανηψιού του Δημητρίου Χαρ....

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας έχει...

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας: «Η γειτονιά των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου...

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...