Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη Ν. Παναγιωτόπουλου με βολές κατά Μακάριου

Ημέρα:

spot_img

«Σεμνότητα και ταπεινότητα στο ύφος της προεκλογικής αντιπαράθεσης, επιχειρήματα, πολιτικός λόγος τεκμηριωμένος και συγκροτημένος, κόσμιο ύφος και δυνατά με τους πολίτες. Πάμε δυνατά, αυτό θα είναι το κεντρικό μου προεκλογικό σύνθημα».

Τα παραπάνω δήλωσε στο πλαίσιο της πρώτης προεκλογικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη (19/6), ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να αυξήσει τη διαφορά της από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον τοπικό ΕΛ.Γ.Α. το πρωί της Τετάρτης (19/6), όπου είχε συζήτηση για το ολοκληρωμένο σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας και την επέκτασή του και στην Π.Ε. Καβάλας, κάτι που όπως υπογράμμισε αποτελεί μεγάλο ζητούμενο. Ακολούθως, αναφερόμενος στο προεκλογικό τοπίο, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να αυξήσει τη διαφορά της από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ωστόσο, με έμφαση σημείωσε ότι για να διευρυνθεί η διαφορά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους, καθώς και να καταρριφθεί η προπαγάνδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα φέρουν δεινά στον τόπο.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μείωση της φορολογίας, η εφαρμογή ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος με χαμηλές εισφορές, η προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη και η επιστροφή του νόμου και της τάξης

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο προεκλογικός αγώνας θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μείωση της φορολογίας που τσάκισε τη μεσαία τάξη από τη διακυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επίσης, είπε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η εφαρμογή ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος με χαμηλές εισφορές, καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο και για την επιστροφή του νόμου και της τάξης, σε ένα κράτος που δείχνει εικόνα μπάχαλου.

Κανείς δεν κινδυνεύει από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στα fake news που χρησιμοποιεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι το έσχατο μέσο που χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση που φεύγει είναι να λέει ψέματα. «Κανείς δεν κινδυνεύει από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι όλες οι κοινωνικές δομές θα διατηρηθούν κι ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται. Επίσης, κάλεσε τους συνυποψηφίους του να αναπτύξουν τον πολιτικό τους λόγο ώστε να διευρυνθεί η διαφορά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να πετύχει την εκλογή τεσσάρων βουλευτών.

«Το δικό μου πόθεν έσχες είναι αναρτημένο δημόσια εδώ και δέκα χρόνια, επομένως δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να κουνήσω ένα χαρτί στον αέρα για να αποδείξω ότι λειτουργώ με όρους διαφάνειας…»

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την παρουσίαση από συνυποψήφιο του, του πόθεν έσχες του, αλλά και για την θέση του ιδίου συνυποψηφίου του, για όριο εκλογής των βουλευτών μέχρι τις τρεις θητείες για την πάταξη της οικογενειοκρατίας και της ρουσφετοκρατίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε αρχικά για το πόθεν έσχες: «Το πόθεν έσχες είναι μια φωτογραφία της στιγμής που δείχνει την οικονομική κατάσταση του υποψηφίου κλπ. Το δικό μου πόθεν έσχες είναι αναρτημένο δημόσια εδώ και δέκα χρόνια, επομένως δεν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να κουνήσω ένα χαρτί στον αέρα για να αποδείξω ότι λειτουργώ με όρους διαφάνειας. Λειτουργώ με όρους διαφάνειας είναι αυτονόητο εδώ και πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα τα λεφτά, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται και δεν είναι θέμα να κραδαίνει κάποιος ένα φύλλο στον αέρα και να λέει αυτό είναι το πόθεν έσχες μου είμαι καθαρός».

«Λυπούμαι γιατί ένας συνυποψήφιός μου χρησιμοποίησε ως πολιτικό του επιχείρημα μια θέση που υιοθέτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πρόσφατη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση»

«Για το δεύτερο θέμα, λυπούμαι γιατί ένας συνυποψήφιός μου χρησιμοποίησε ως πολιτικό του επιχείρημα μια θέση που υιοθέτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πρόσφατη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θα συνιστούσα σε όλους τους συνυποψηφίους μου να επιχειρηματολογούν με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε μείζονος σημασίας δημόσια ζητήματα όπως αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης. Είναι βασικό στον τρόπο που κινούμαστε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε θέσει όριο τις δύο ή τρεις θητείες για να πατάξει την οικογενειοκρατία και τη ρουσφετοκρατία. Είχα τοποθετηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και είχα πει ότι ο λαός δια της ψήφου του μπορεί να επιλέγει αυτούς που θέλει για να τον εκπροσωπήσουν. Αν βάζεις όρια στη θητεία είναι σα να λες στον λαό δεν σου επιτρέπω να επιλέγεις ελεύθερα. Αυτό για εμένα λέγεται κάμψη της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και πάει κόντρα στο Σύνταγμα», συμπλήρωσε σχετικά.

«Καταλαβαίνω ότι η μπηχτή πρέπει να είναι προς εμένα. Δεν μπορεί να είναι προς τον Κ. Μητσοτάκη. Προφανώς δεν εννοούσε αυτόν ο συνυποψήφιος. Μάλλον προς τα εμένα έριξε τα βέλη του και για προφανείς, ευτελείς προεκλογικούς σκοπούς…»

«Όσον αφορά τη ρουσφετολογία είναι όντως μια παθογένεια γιατί βάζει την ψήφο πάνω σε όρους συναλλαγής και μάλιστα ευτελούς. Είναι όμως αποκλειστική ενασχόληση των μελών της οικογενειοκρατίας να ρουσφετολογούν; Εγώ ξέρω ανθρώπους που δεν είναι καν εκλεγμένοι βουλευτές που ρουσφετολογούν ασύστολα δεξιά και αριστερά. Κυκλοφορούν με τεφτέρια και τάζουν πολλά και διάφορα. Άρα να μην εντοπίζουμε παθογένειες σε λάθος μέρη. Καταλαβαίνω ότι η μπηχτή πρέπει να είναι προς εμένα. Δεν μπορεί να είναι προς τον Κ. Μητσοτάκη. Προφανώς δεν εννοούσε αυτόν ο συνυποψήφιος. Μάλλον προς τα εμένα έριξε τα βέλη του και για προφανείς, ευτελείς προεκλογικούς σκοπούς. Καλό θα ήταν να ασχολούμαστε με τα επιχειρήματά μας για να πλήξουμε τους αντιπάλους μας κι όχι να δημιουργήσουμε άλλη μια εσωτερική ένταση. Ακούω τώρα τελευταία, λόγω τύχης ή συγκυρίας, ότι κάποιοι δεν έχουνε κάνει τίποτα για την Καβάλα, επομένως πρέπει να αποδοκιμαστώ κλπ. Η αλήθεια είναι ποτέ δεν πέταξα φέιγ βολαν για αυτά που έκανα για την Καβάλα, ούτε θα το κάνω ποτέ, γιατί ποτέ δεν πίστευα στο κατόπιν ενεργειών μου. Μετά από πολλά βαρέα που κόλλησα στο Κοινοβούλιο νομίζω ότι φτάνω στο σημείο στο οποίο θα είμαι πιο χρήσιμος και αποδοτικός παρά ποτέ. Θα δεχόμουν την κριτική αυτή από κάποιον που ήρθε χθες στην Καβάλα. Από δημοσιογράφους όμως που είναι στην πιάτσα πάρα πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν μπορώ να ανεχθώ το τι έχει κάνει αυτός για την Καβάλα», τόνισε καταληκτικά στην απάντησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...