Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα των παραβιάσεων από τα τουρκικά αλιευτικά

Ημέρα:

spot_img

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με τους βουλευτές, Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη, σχετικά με το ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο των συνεχών παραβιάσεων των χωρικών μας υδάτων από τουρκικά αλιευτικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος, κατέθεσε ανάλογη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:
Οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου δεν πραγματοποιούνται μόνο από στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας κάτι που έχουμε αναδείξει με συνεχείς μας ερωτήσεις αλλά παραβιάσεις γίνονται και από τουρκικά αλιευτικά και τείνουν να εξελιχθούν σε ένα καθημερινό και ανησυχητικό φαινόμενο.
Η θαλάσσια περιοχή του Βορειανατολικού Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους αποτελεί το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο αλιευτικό πεδίο της Ελλάδος. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά.
Ας σημειωθεί ότι τα τουρκικά αλιευτικά δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα χωρίς κανόνες και περιορισμούς όπως όλοι αυτοί ρητά περιγράφονται στους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαρέγκλιτα τηρεί ο ελληνικός αλιευτικός στόλος.
Όλα αυτά έχουν σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στα αλιευτικά αποθέματα της περιοχής που εξαντλούνται με δραματικούς ρυθμούς αλλά και στην επιβίωση των Ελλήνων αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και υφίστανται τεράστια οικονομική ζημιά λόγω της ανεξέλεγκτης υπεραλίευσης από τους Τούρκους ψαράδες που προβαίνουν σε παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Ερωτάται η Επιτροπή:
– Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;
– Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα υπεραλίευσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη περιοχή από την παράνομη και χωρίς κανόνες δράση των Τούρκων αλιέων;
– Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης από κοινοτικά κονδύλια στους Έλληνες αλιείς για την οικονομική ζημιά που υφίστανται από τα ανωτέρω;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...