Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον Κώστα Μορφίδη

Ημέρα:

spot_img

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τότε που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ο κ. Μορφίδης ερωτηθείς για το αν η Κυβέρνηση έχει βρει τα πατήματά της απάντησε: «Πατήματα έχει βρει κι είναι όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας που στηρίζουν με κλειστά μάτια όλες τις επιλογές της και μάλιστα υπερθεματίζουν χωρίς να έχει κάνει τίποτα η κυβέρνηση και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι η καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ στη χώρα».

«H Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να διαχειριστεί το προσφυγικό»

Η Κυβέρνηση συμπληρώνοντας 100 μέρες, το μόνο που έχει αποδείξει είναι το γεγονός της ικανότητας που έχει να παρουσιάζει ως δικό της το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και να προσπαθεί να πορευτεί πολιτικά χωρίς κανένα μα κανένα δικό της έργο. Το παράδειγμα του προσφυγικού νομίζω ότι είναι το πιο τρανό, μιας κι αυτό παρόλο που είναι δύσκολο κι έχει επιβαρύνει τη χώρα μας, είχαμε καταφέρει να υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος τουλάχιστον στα νησιά και στις δομές. Από τον Ιούνιο που είχαμε 5.000 πρόσφυγες στα νησιά μας, φτάσαμε να έχει υπερδιπλασιαστεί αυτός ο αριθμός και με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στα κέντρα κράτησης. Όλα αυτά τα ανέξοδα που έλεγε η Νέα Δημοκρατία πριν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πρόσφυγες, ότι τα σύνορα πρέπει να ελέγχονται έστω κι αν είναι στη θάλασσα κι εμείς θα τους επιστρέφουμε πίσω κλπ., όλα αυτά έχουν πάει περίπατο μπροστά στην πραγματικότητα και στο ότι το πρόβλημα είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Δεν έχει κάνει τίποτα για να το διαχειριστεί, δείχνει αδύναμη να βρει μια λύση και να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία θα διαχειρίζεται το πρόβλημα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Κώστας Μορφίδης.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε πάλι στην προηγούμενη κατάσταση, στη μνημονιακή, για να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό με τη λήψη νέων μέτρων»

«Kαι στην οικονομία η Κυβέρνηση έχει μοιράσει υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων κι αυτό που αναμένεται να δούμε όταν τελειώσει η κατάρτιση του προϋπολογισμού θα είναι το ακριβώς αντίθετο και ο λογαριασμός θα δουν ότι δεν βγαίνει. Ο προϋπολογισμός έχει τεράστια κενά και προσπαθούν να τα καλύψουν. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές τους από εδώ και πέρα. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε πάλι στην προηγούμενη κατάσταση, στη μνημονιακή, για να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό με τη λήψη νέων μέτρων. Αν γίνει αυτό θα είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα, θα πάμε πολλά χρόνια πίσω στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων κι αυτό θα είναι καταστροφικό και για τη χώρα και για όλους όσοι περιμένουν να υπάρξει μια άλλη πορεία στην ελληνική οικονομία», δήλωσε ακόμη ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για τους πολλούς, παρά μόνο πως να εξυπηρετήσει τους φίλους, τους κουμπάρους και τους κολλητούς»

«Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της περιόδου των 100 ημερών είναι οι διευθετήσεις και τα ρουσφέτια που κάνει η κυβέρνηση σε πολύ λίγους, σε δικούς της ανθρώπους με απαλλαγή από χρέη ή όποιες δικαστικές διαμάχες και υποθέσεις που έχουν δικοί της άνθρωποι, κυρίως αυτοί που έχουν σχέση με τα μέσα ενημέρωσης, γιατί αυτό την ενδιαφέρει περισσότερο. Δυστυχώς το πρώτο αυτό διάστημα δεν προοιωνίζει καλές μέρες για τους Έλληνες. Μάλλον δείχνει ότι το επόμενο διάστημα θα χειροτερεύουν τα πράγματα σε ό,τι έχει χτιστεί με πολύ κόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση κι όλη η προσπάθεια της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που πραγματικά δεν δίνει δεκάρα για τους πολλούς, δεν δίνει βάση στον πολύ κόσμο και στο πως θα ζήσει, παρά μόνο να εξυπηρετήσει τους φίλους, τους κουμπάρους και τους κολλητούς», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Κώστας Μορφίδης.

«Πραγματικά υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε αθρόα προσέλευση νέων μελών, δημιουργία οργανώσεων νέων, σε όλο τον νομό»

Ερωτηθείς τέλος, για το ποια είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση απάντησε: «Πραγματικά υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε αθρόα προσέλευση νέων μελών, δημιουργία οργανώσεων νέων, σε όλο τον νομό θα δούμε και τις επόμενες ημέρες μέσα από έναν σχεδιασμό με συνελεύσεις ότι έχει αλλάξει η αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή τους είναι τόσο μεγάλη που μας δίνει κουράγιο και δύναμη και πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν πολλά και θα προσπαθήσουμε με τη διεύρυνση και με το συνέδριο που θα γίνει στις αρχές του χρόνου να φτιάξουμε ένα κόμμα, δημοκρατικό και προοδευτικό κυρίως για να μπορέσει πραγματικά να είναι η εναλλακτική επιλογή σε αυτές τις φιλελεύθερες πολιτικές που έχουν και στοιχεία ακροδεξιάς που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...